Big Belly Brewing Company opent “proef paradijs” aan de Bredase haven

Foto: Big Belly Brewing Company

24 wisseltaps craft-bier, comfort food om te delen, wijnen met een verhaal en keuze in koffie-bonen. Het Bredase biermerk Big Belly Brewing Company opent vanaf november 2020 het eigen proef paradijs aan de haven van Breda, open van brunch tot borrel op de late avond.
De streefdatum voor de opening van Big Belly Bar is december 2020.

Concept: een proef paradijs

Het Bredase biermerk brengt al ruim 4 jaar hun unieke bieren op de markt en is inmiddels uitgegroeid tot één van de top biermerken van Nederland. Als Bredanaar heb je vast wel eens een biertje van ze op, zoals “Mo Phi” of “Smooth Louis”, maar wellicht ken je ze ook van de befaamde Liquid Desserts-serie waarin ze constant met smaken experimenteren, zoals een vloeibare “Salted Caramel Pecan Pie” of “Coconut Chocolate Chip Cookie”!

Jet van de Griendt en Tom Hensen (mede-eigenaar Big Belly Brewing Company) zijn de bedenkers en oprichters van de Big Belly Bar. Met deze bar willen ze hun passie voor smaken en mooie producten ontdekken delen met de levensgenieters van Breda.

Tom: “Proeven is echt de basis van het concept. Om dit waar te kunnen maken moeten we bijzondere producten kunnen aanbieden en starten we de bar dus volledig onafhankelijk op, zonder contract met een grote brouwerij. Erg lastig en vrij uniek in Breda. Uiteraard merk je dat in de bier selectie: wekelijks zijn er veel nieuwe craft-bieren te ontdekken op één van de 24 wisseltaps. Daar komen niet alleen de huidige biertjes van Big Belly zelf op, maar ook “specials” die uniek voor de bar gemaakt zijn en wisselende pareltjes van bevriende brouwerijen. Wijn is mijn tweede liefde, dus ook daarin gaan we je toffe dingen laten proeven met een verhaal. Net als bij koffie trouwens, de tijden dat je geen keuze kunt maken tussen bonen is ook wel geweest”.

Jet: “Doordat ik 5 jaar als biersommelier en brouwster heb gewerkt en momenteel docente ben bij Stibon kan ik je alles leren over smaken en bieren, daarom gaan we ook proeverijen organiseren. Goede horeca is niks zonder goed personeel: wij zoeken momenteel collega’s en leiden ze straks goed op om jou van je perfecte drankje te voorzien. Natuurlijk maken al deze godendranken hongerig: daarom zijn we al lange tijd onze menukaart aan het perfectioneren, vol met laagdrempelig comfort food in kleine porties, zodat je (ja daar komtie weer) meer kunt proeven. Denk aan brunchen met een pancake stack, borrelen met bar-bites of genieten van een foodpairing proeverijtje.”

The good old days are now

Jet en Tom willen dat de Big Belly Bar een plek wordt waar je gaat genieten. Mooie herinneringen maak je niet alleen in goed gezelschap, maar ook in een bijzondere omgeving. Daar voldoet het pand aan de Prinsenkade 3 volledig aan. Deze prachtige (onlangs herstelde) voormalige pastorie is volledig casco en wordt de komende maanden omgetoverd tot een ruime, sfeervolle en comfortabele bar met een vleugje sfeer uit New Orleans – alles volledig naar eigen ontwerp want zo eigenwijs zijn ze wel. Een plek waar je onverwachts veel langer blijft hangen dan van te voren gepland, met een gezellige binnentuin waar in de zomer de zon tot wel 22.00u op jou en je vers getapte biertje schijnt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden