Beregoed eten bij De Beren Breepark

Foto: Erik Gruyters

In Breda heeft de Beren op meerdere locaties gezeten en kennen we allemaal wel de bezorgbeer met de helm met de berenoortjes. Sinds eind vorig jaar is de Beren gevestigd met haar locatie op Breepark, naast de Kinepolis bioscoop (voorheen zat hier het restaurant 5th Avenue).

De Beren

Op een zomerse avond worden we hartelijk ontvangen in de ruime zaak . We mogen kiezen van onze gastheer om buiten op het terras te zitten of om binnen een tafeltje aan het raam te nemen. We kiezen voor het laatste, aangezien er nog een kleine buitje is voorspeld.

Als we zitten hebben we aan de andere kant uitzicht op de bar en keuken. Het ziet er allemaal gezellig en modern uit. Mooie kleuren, meubels en verlichting; een perfecte setting om lekker uit eten te gaan.
En dat kan gelukkig weer, want door Corona is ook de Beren drie maanden dicht geweest. Gelukkig trekt het nu weer aan en we zien vanavond ook genoeg publiek hier.

Gastvrij

Onze gastheer komt alvast de drankjes opnemen. Zijn voorstel voor een karaf water en of we een citroentje in de cola willen, kunnen we wel waarderen.  We proosten met een La Trappe Isid’or, een Sauvignon Blanc en voor onze kleine man een cola met citroen, op een mooie avond en gaan de uitgebreide menukaart eens goed bestuderen. Ondertussen wordt er nog wat brood met vier verschillende smeersels gebracht.

Voorgerecht 

Je kunt kiezen uit een 3 gangen menu á 23 euro of je bestelt de gerechten los. Wij doen het laatste en starten met een vegetarische courgette carpaccio met geitenkaas, kleine tomaatjes en rucola, een romige tomatensoep met gehaktballetjes crème fraîche en bieslook en gebakken scampi’s in een marinade van knoflook. Dat ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook. Een lichte starter, voordat het hoofdgerecht wordt opgediend.

Hoofdgerecht

Er is een ruime keuze uit hoofdgerechten, zoals saté, entrecote, kabeljauw, pasta, spareribs, burgers of een sharing diner. We kiezen een hamburger van het kindermenu. Van de vleesspecialiteiten valt mij de tournedos, gesneden van de ossenhaas, op. Je kunt kiezen uit een 150 gram stuk, 225 gram of 300 gram. Ik ga safe in het midden en kiezen de 225 gram met pepersaus. Alle vleesspecialiteiten worden in de keuken op houtskool bereidt op de grill.
Het valt op dat de Tournedos heerlijk mals is en perfect gegaard. Lang geleden dat ik deze zo lekker heb gegeten. Mijn tafelgenoot kiest een klassieker: de saté, met twee stokjes. Je kunt kiezen om meer stokjes te bestellen en het is ook vegan/vegetarisch verkrijgbaar. Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een gemengde salade en kun je kiezen uit ambachtelijk frites, Franse frites, rijst, gepofte aardappel of breekbrood.

Keuken

Terwijl we zitten te eten kunnen we zo de keuken in kijken. Terwijl we de koks druk heen en weer zien lopen, zijn we wel benieuwd hoe het in de keuken er aan toe gaat. Van chefkok Rob Nieuwdorp mogen we even komen kijken. We komen in een moderne keuken, waar het een drukte van belang is. Via schermen worden alle bestellingen en bereidingen gevolgd, zodat op de juiste timing en garing het uitgeserveerd kan worden.

Chefkok Rob Nieuwdorp

Dessert 

Als we terugkomen uit de keuken, staat ons dessert al te wachten. De kleine man krijgt een Beren ijsje in een mooie Beren beker (er is keuze uit verschillende bekers), die mee naar huis genomen mag worden. Wij delen wat van de crème brûlée en een warm chocoladetaartje: de chocolade moelleux.

Na nog een kop koffie te hebben gedronken, komt eigenaresse Laura Bassant nog even aan onze tafel vragen of alles naar wens was en om ons te bedanken voor het bezoek. Dat was het zeker en we gaan met een volle buik weer naar huis.

Wist je dat De Beren grenst aan de Kinepolis bioscoop en gezamenlijk houden ze ook verschillende acties, bijvoorbeeld film + eten. Je kunt een bioscoop kaartje kopen en vooraf aan de film bij de Beren wat eten. Een mooie kruisbestuiving. Zie ook https://www.beren.nl/vestigingen/breda-restaurant voor meer informatie hierover.

De Beren Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen