Cocktails, borrels,- en lunch, lekker chillen in de achtertuin bij Senang Makan…

Het is in de wijken Brabantpark, Heusdenhout en de Waterdonken al jarenlang bekend dat er een grote behoefte bestaat aan een gezellige plek in de nabije omgeving waar je lekker kunt lunchen of borrelen. Gewoon, lekker effe in je eigen wijk.

Jarenlang bleef deze onderhuidse wens van de zeker de Brabantparkers en Heusdenhouters onvervuld. Tot sinds kort, want Chesron van Senang Makan gaat ons allemaal heel blij maken. Senang Makan is namelijk tevens geopend voor lunch en borrel! Wij mochten alvast genieten van een voorproefje qua borrel en lunch, en van de sfeervolle binnentuin …

De weg naar de lang gekoesterde wens…

Niet alleen voor de Brabantparkers en de overige nabije wijken was het een lang gekoesterde wens om een eigen plek te hebben waar we kunnen lunchen en borrelen, ook Chesron Nanuru, chef-kok tevens eigenaar van Senang Makan zag dit idee al een hele tijd zitten. ‘Maar dan waren het telkens weer Corona-lockdowns die roet in het eten gooiden, daarna het gebrek, en het moeizaam kunnen vinden van personeel,’ legt Chesron ons uit.

Toch is nu de tijd rijp en staan vanaf heden de deuren van Senang Makan van donderdag tot en met zondag vanaf 12.00 u voor iedereen open.

Senangs Plate…

Chesron schotelt ons eerst een ‘Senangs Plate’ voor, en een schaaltje kroepoek met heerlijke satésaus. Wij drinken daar op deze zonnige dag een frisse, fruitige rosé bij. Op de zogeheten borrelplank vinden we twee loempia’s met groenten en kip. Pangsit Goreng, wat gekruide kippengehaktballetjes zijn in een krokant jasje. Udang Goreng, dat zijn garnalen in tempuradeeg, en tot slot, twee heerlijke kipkluifjes. Het smaakt allemaal heerlijk en we stellen alvast dat we dit vanaf nu zeker vaker in de idyllische binnentuin van Senang Makan gaan doen. Wat een fijne, rustige, ruime en groene omgeving. De wijn smaakt prima en zo ook al het lekkers op de plate.

Kakelverse en kleurrijke gerechten…

We bekijken gezamenlijk de lunchkaart en er staan heerlijke Molukse gerechten op. Ik en mijn tafelgenoot kiezen allebei iets anders, en besluiten om de gerechten vervolgens te delen. Mijn tafelgenoot kiest voor het broodje van de week, in dit geval de kipsaté met brood, maar zoals gezegd varieert dat elke week. Ikzelf voor de salade met buikspek en mango.

Als de gerechten even later ter tafel komen zien we, wat we natuurlijk eigenlijk van Senang Makan gewend zijn, kakelverse en kleurrijke gerechten. Het kleurenpallet is echt een lust voor het oog. De salade met buikspek gecombineerd met de heerlijk verse, knalgele, sappige mango, en daarop een garnering van knalrode peper is niet alleen een prachtig gerecht, maar ook het zoete, verfrissende van de mango gaat zo mooi samen met het zoutige en het vettige van de buikspek. Het rode pepertje maakt het gerecht extra spannend en een tikkie spicy.

  The best we have ever taste…

De satésaus van Senang is “the best we have ever taste,” en de kipsaté is gewoon perfect gegrild. We genieten beide echt van ons lunchgerecht. Halverwege doen we zoals gezegd een échanger. We sluiten daarna onze borrel cq lunchmiddag af met een heerlijk kopje koffie en cappuccino met daarbij huisgemaakte spekkoek.

Hoge kwaliteit gewaarborgd in Brabantpark…

Nu Senang Makan haar deuren voor de lunch en borrel heeft geopend mogen we echt trots zijn dat we een eetgelegenheid van deze hoge kwaliteit mogen waarborgen in Brabantpark. Dus rijd eens niet uit routine naar het centrum voor een borrel- of lunchafspraak. Kom lekker chillen en genieten van één van de overheerlijke cocktails in de sfeervolle achtertuin van Senang Makan! Teteringsedijk 138 is the place to be!

Alles kan bij Senang Makan…

Let op; bij Senang Makan kun je nog veel meer dan borrelen, lunchen en dineren. Je kunt ook gebruik maken van take-away en afhaalboxen. Maar ook het restaurant afhuren voor een feest, receptie of bedrijfsuitje behoort tot de mogelijkheden, of maak gebruik van de cateringservice die zij bieden.

Senang Makan

  • Teteringsedijk 138 te Breda
  • Bereikbaar op 076-8888941 whatsapp 06-43458670
  • www.senangmakan.nl
  • Geopend donderdag en zondag: 12.00 u t/m 21.00 u  Vrijdag en zaterdag 12.00 u t/m 22.00 u.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen