Inspectie van Onderwijs waardeert Bredase aanpak voor- en vroegschoolse educatie

Foto: Breda.nl

De inspectie van Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) vindt het Bredase voor- en vroegschoolse educatie (vve) beleid een groot compliment waard.

Dat blijkt uit onderzoek dat de inspectie heeft gedaan naar het Bredase voor- en vroegschoolse educatie beleid en naar de uitvoering van vve door (voor)scholen voor het schooljaar 2015-2016. De conclusie in het onderzoeksrapport luidt dat een enorme kwaliteitsslag is gemaakt op het gebied van VVE. “In de gemeente Breda is de kwaliteit van het gemeentelijk beleid voor- en vroegschoolse educatie volledig op orde. Partners tonen een grote mate van bereidheid om intensief met elkaar samen te werken en zich gezamenlijk in te spannen voor kwalitatief goede voor- en vroegschoolse educatie,” aldus de inspectie.

Aanbevelingen

  • De inspectie heeft ook een aantal aanbevelingen gedaan:
  • Waar mogelijk werken met gemengde groepen.Extra uren voorschoolse educatie wanneer gemengde groepen niet lukt
  • Invoeren van het  kindvolgsysteem Kijk! in alle voorscholen
  • Taalrijker maken van alle voorscholen
  • Meespelen door ouders tijdens de inloop.

Deze aanbevelingen worden ingevoerd en maken deel uit van de gezamenlijk Onderwijsagenda Breda ‘Grenzeloos Ontdekken’. Miriam Haagh, wethouder van Onderwijs: “Wat een prachtig resultaat van het rapport van de onderwijsinspectie. We werken er samen met onze onderwijs- en kinderopvangpartners keihard aan om onze jong(st)e inwoners een goede start te geven en een achterstand bij de start op het basisonderwijs te voorkomen. Variërend van (voor)scholen en het consultatiebureau tot Dreumes Spel aan Huis en de Voorlees Express. Dat de onderwijsinspectie ons een groot compliment geeft, is de kers op de taart. En hét bewijs dat we samen goed bezig zijn. Ook namens mij de complimenten én de waardering aan onze partners. Met de aanbevelingen en verbeterpunten gaan we enthousiast aan de slag.”

Rapportage inspectie

De rapportage is te vinden op de website van de Onderwijs Inspectie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen