Overeenstemming over gebruik sportpark Ginneken

Betere voorzieningen, ruimte voor alle gebruikers èn minimale overlast voor omwonenden. Dat zijn de belangrijkste afspraken voor het toekomstig gebruik van sportpark Ginneken. Vereniging tussen Mark en Mastbos (vertegenwoordiging van merendeel omwonenden), hockeyvereniging Zwart Wit en de Gemeente Breda ondertekenden maandag 19 september een convenant met daarin een reeks afspraken.

Gesprekken

Komend jaar wordt nog verder gesproken met andere gebruikers van het sportpark (tennisvereniging TC Breda, Stoomgroep Zuid), met omwonenden die geen lid zijn van de Vereniging tussen Mark en Mastbos, met de horecagelegenheden en met SMO De Vliet.

Convenant

Het convenant is de uitkomst van gesprekken over verlichting van de velden, geluidsoverlast, privacy van omwonenden, verkeers- en sociale veiligheid en verkeersdruk (parkeren) rondom het sportpark. Een reeks van maatregelen en verbeteringen is al tijdens het proces van de gezamenlijke gesprekken uitgevoerd.

Harmonie

De afspraken zijn nodig, omdat het sportpark Ginneken in de loop der jaren flink is gegroeid en het gebruik ervan geïntensiveerd. Omwonenden zijn daardoor meer hinder gaan ervaren. Gemeente en Hockeyvereniging Zwart Wit hebben daarom in de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen om overlast tegen te gaan. In het convenant wordt nu vastgelegd welke maatregelen verder nodig zijn om het sportpark de komende jaren in goede harmonie met haar leef- en woonomgeving te laten functioneren. Ook is afgesproken dat er een beheergroep in het leven geroepen wordt waarin actuele kwesties besproken kunnen worden.

Belangen komen samen

Wethouder Paul de Beer tekende het document gisteren namens de gemeente. De Beer: “In dit convenant komen de belangen van meerdere partijen samen. Het belang van de omgeving èn van de sport. Het is fijn dat er nu goede afspraken gemaakt worden, die zowel het woonplezier als het sporten van deze bijzondere plek versterken. De afspraken doen ook recht aan de natuurwaarden van het omliggende gebied. Het komende jaar worden nog meer partijen betrokken bij dit positieve proces.”

Afspraken

De afspraken beslaan een viertal onderwerpen.

  • Op de velden van het sportpark wordt de verlichting uitgebreid naar alle speelvelden, waarmee er meer trainingsmogelijkheden voor de leden van Zwart Wit ontstaan. Tegelijk worden diverse maatregelen genomen om lichthinder tegen te gaan: aanleg van een groenstrook tussen de velden en de woningen, vervanging van bestaande verlichting en automatische uitschakeling om uiterlijk 23.00 uur en bij onnodig branden.
  • Geluidhinder wordt verder teruggedrongen door aanvullende geluidsabsorberende maatregelen, door afspraken over het gebruik van velden tijdens de zomer- en winterstop en door een verbod op muziek langs de lijn.
  • De privacy van omwonenden wordt, daar waar gewenst, verder beschermd door de aanleg van barrières tussen de tuinen van bewoners en de sportvelden.
  • Verkeersdruk en parkeeroverlast worden bestreden door actieve voorlichting aan spelers en door de inzet van parkeerbegeleiding bij speciale wedstrijden en toernooien met grote bezoekersaantallen.

 

 

 

Locaties op de kaart:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen