Groei-Ondernemers Challenge om doorgroei van Bredase start-ups te stimuleren

Foto: Pexels

Vrijdag 18 november startten tien talentvolle Bredase ondernemers met de Groei-Ondernemers Challenge. De deelnemers werden gecoacht op een snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf. Het bedrijf dat het hardste groeit, is de winnaar van de Challenge.

De Groei-Ondernemers Challenge is een pilot van de gemeente Breda. Het past bij de wens van de gemeente om de doorgroei van start-ups te stimuleren. Naast de Challenge lanceert de gemeente ook een investeringsfonds voor talentvolle start-ups. Klik hier voor een link naar het inversteringsfonds.

Van groei naar banen naar sterke economie

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken: “Breda zet sterk in op het ondersteunen van startende ondernemers, bijvoorbeeld via Business Coach Breda. Dat is erg belangrijk, maar de ondersteuning hoeft natuurlijk niet te stoppen zodra een starter succesvol is. Ik vind het belangrijk om start-ups te helpen om de volgende stap te zetten en door te groeien naar kleine bedrijven. Breda heeft immers veel ondernemers met creativiteit, innovatieve kracht en de potentie om door te groeien. Dié ondernemers gaan we met dit Groei-Ondernemers programma verder helpen. Want groei betekent banen. En banen betekenen een sterke, lokale economie.”

Opschaalbare concepten

Farid Darkaoui, projectleider en ontwikkelaar van de Groei-Ondernemers Challenge: “Breda loopt voorop als het gaat om het creëren van werkgelegenheid door middel van het investeren in start-ups door Business Coach Breda en Starterslift. We hebben nu ook een programma voor de scale-ups. Dat zijn ondernemers met een goed concept dat opschaalbaar is. De groei van deze ondernemingen betekent automatisch meer werk in de stad. Ondernemers leren aan hun business te werken, in plaats van in hun business.”

Deelnemers

De tien ondernemers zijn uit meer dan zestig kandidaten geselecteerd. Enkele voorbeelden:

Natasja Hoogenboom, SalesTAALent. Met haar goedlopend bedrijf helpt zij dienstverleners bij het inschrijven op aanbestedingen. Daarnaast begeleidt ze bij het schrijven van offertes. Via Challenge wil ze de groeiambities van haar bedrijf vormgeven.

Jeroen Smeenk van Jeroen Worldwines, een internationale en snelgroeiende wijnimporteur uit Breda. De uitdaging van Jeroen in de Challenge: Hoe blijven zijn bedrijf en de cashflow in de pas van een snelle groei?

Judith Maas, eigenaar van Wimpersalon.nl, zegt over de Groei-Ondernemers Challenge: “De vraag om mee te doen met de Groei-Ondernemers Challenge kwam voor mij precies op het juiste moment. Wimpersalon.nl en mijn eigen wimperlabel groeien snel. Ik ben vooral op zoek naar stevige feedback en inspirerende voorbeelden.”

De begeleiding van de deelnemers ligt in de handen van ‘Master Business Coaches’. Het programma duurt tot eind december. Na een half jaar volgt een evaluatie van de resultaten en effecten van de pilot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen