Ulvenhout wil een ondernemersfonds

Foto: Breda.nl

Ulvenhout wil vanaf 1 januari 2017 een ondernemersfonds oprichten. Met dit fonds kunnen de ondernemers in Ulvenhout intensiever samenwerken om het centrum van het dorp aantrekkelijker te maken en economisch te versterken.

Om het ondernemersfonds mogelijk te maken wil de gemeente Breda reclamebelasting invoeren. De inkomsten van de reclamebelasting gaan rechtstreeks naar de ondernemers in Ulvenhout voor promotie, evenementen en de uitstraling van het dorpscentrum. De WOZ-waarde van een pand bepaalt de hoogte van de reclamebelasting. Het ondernemersfonds levert naar verwachting ongeveer 18.000 euro per jaar op. De gemeenteraad neemt op 22 december een besluit over de reclamebelasting.

Voor en door ondernemers

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken: “De ondernemers in Ulvenhout willen intensiever samenwerken om te concurreren met andere winkelgebieden. Daarom willen ze graag een ondernemersfonds oprichten. Door het invoeren van reclamebelasting maken we dit mogelijk en kan het ondernemersfonds vanaf 1 januari voortvarend aan de slag. Vanzelfsprekend bepalen de ondernemers zelf waar de inkomsten van de reclamebelasting naar toe gaan. Een fonds voor en door ondernemers dus. Zij weten immers zelf het beste hoe ze het Ulvenhoutse centrum aantrekkelijker kunnen maken èn houden.”

Frans Rijnbeek van het Ondernemersfonds Ulvenhout: “De ondernemers van Ulvenhout slaan de handen ineen en gaan door het ondernemersfonds meer en beter samenwerken. Samen staan we sterker. Het centrum van Ulvenhout heeft ontzettend veel te bieden. Ik ben blij dat we dankzij het ondernemersfonds onze bezoekers nog meer service en sfeer kunnen bieden.“

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen