Burgemeester Paul Depla: “Breda leeft mee met Berlijn”

Foto: Jack Janssen

Burgemeester Paul Depla leeft mee met slachtoffers, familie en nabestaanden van de aanslag vanavond in Berlijn: “Het is te afschuwelijk en te verdrietig voor woorden wat er vanavond op de kerstmarkt is gebeurd. We zijn in gedachten bij de getroffen mensen en diegenen die hun geliefden en naasten moeten missen.”

Op dit moment is Breda gaststad voor 3FM Serious Request. In de voorbereiding hiernaar toe zijn vele veiligheidsmaatregelen getroffen. Paul Depla: “We waren voorbereid op dit vreselijke scenario. We hadden daarom al met auto’s de toegangswegen naar de Grote Markt afgezet zodat er geen vrachtwagens konden en kunnen komen.”

“De gebeurtenissen van vanavond zorgen dat we extra alert zijn. Dat betekent dat we rondom de Grote Markt-Noord hekken plaatsen tijdens de momenten dat leveranciers de winkels kunnen bevoorraden. Dat is van 4 tot 8 uur in de ochtend. Hiermee voorkomen we dat auto’s zelfs in deze vroege uren te dicht bij het Glazen Huis kunnen komen.”

“De organisatie heeft vanavond de ondernemers op de Grote Markt geïnformeerd. We begrijpen dat deze maatregel voor enige extra overlast kan zorgen. We vragen hiervoor begrip. Veiligheid heeft namelijk onze hoogste prioriteit.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen