Breda: week vol positivisme en saamhorigheid

Foto: Kin Cheong Lau

Een week lang was Breda het middelpunt van Nederland. Met een zesjarige burgemeester, duizenden acties en activiteiten en een saamhorige, feestvierende stad.

“Ik zou willen dat het iedere dag Serious Request was”, blikt burgemeester Paul Depla terug. “De saamhorigheid en het positivisme die dit evenement losmaakt is ongekend. Breda, Brabant, Nederland kwam massaal in actie. Van Ward tot onze minister-president. Met Tijn als symbool. Hoe groots kan een kleine jongen zijn? Hij heeft laten zien wat we voor elkaar kunnen krijgen als we samen ergens de schouders onder zetten.”

Dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren maakten het eindbedrag van 8.744.131 euro bekend. De volledige opbrengst zal door het Rode Kruis worden gebruikt om kindersterfte door longontsteking terug te dringen.

Ook wethouder Boaz Adank, verantwoordelijk voor de organisatie van het hele evenement, kijkt met goed gevoel terug op 3FM Serious Request. “Breda is dagelijks landelijk nieuws. De stad is schitterend aangekleed door Winterland, mede dankzij de inzet van onze ondernemers. Niemand kan om onze stad heen. Onderwijs, overheid en bedrijfsleven werken in unieke verbindingen samen om Serious Request en Winterland mogelijk te maken. De trein van Serious Request is straks weer weg. Maar de verbindingen blijven. Winterland staat hier nog twee weken en komt volgend jaar terug. En het beeld van Breda als bruisende, gastvrije en prachtige stad staat hopelijk bij heel Nederland op het netvlies.”

De gemeente Breda gaat het evenement in samenwerking met de NHTV evalueren. Daarbij worden zowel de economische als de maatschappelijke impact in beeld gebracht. De evaluatie is naar verwachting medio maart 2017 beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen