Breda stimuleert energiezuiniger wonen onder huiseigenaren

Foto: NLE

Energielasten omlaag en bijdragen aan een CO2 neutrale gemeente. Dat is de gedachte achter de Energiebespaarlening waaraan de gemeente Breda meewerkt.

Huiseigenaren kunnen een lening afsluiten bij het Nationaal Energiebespaar Fonds (NEF) en het geleende bedrag investeren in maatregelen die hun huis energiezuiniger maken. Daarmee beperken zij woonlasten èn werken zij mee aan de gemeentelijke doelstelling dat Breda in 2044 CO2-neutraal is. De gemeente Breda vergoedt huiseigenaren de rente die zij verschuldigd zijn over de lening en stelt hiervoor € 500.000 beschikbaar.

De Energiebespaarlening Breda heeft de vorm van een rentekortingregeling. Dat zorgt ervoor dat de lening per saldo renteloos is, mits de AFM (Autoriteit Financiële Markten) akkoord gaat.

Starterslening

De gemeente stimuleert ook het kopen van een energieneutraal huis. Daarom verbreedt de gemeente de voorwaarden van de Starterslening voor kopers van een energieneutrale nieuwbouwwoning. Vanaf half februari 2017 komen kopers van zo’n woning tot € 215.000 euro (was € 200.000) voor de Starterlening in aanmerking en wordt de maximale Starterslening verhoogd van € 25.000 naar € 40.000.

Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen (bijna) energieneutraal gebouwd worden. Deze aanpassing van de huidige Starterslening Breda valt binnen de voorwaarden van NHG en wordt alleen toegekend als aanvragers voldoende kredietwaardig zijn.

  • Voor meer informatie over de Energiebespaarlening Breda of de Starterslening kunt u contact opnemen met gemeente Breda, www.breda.nl of via 14076.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen