Twee bijzondere premières in het Chassé

Foto: Wim Verhoeve

Deze week gaan God’s own country, Resurrection en Aus dem nichts in première. In God’s own country werkt de opstandige Johnny keihard om de boerderij van zijn ouders draaiende te houden. Wanneer de Roemeense immigrant Gheorghe zich meldt om Johnny tijdens de lammermaanden te helpen, verandert er iets in Johnny’s leven. In Resurrection leeft een oudere man afgezonderd van de beschaving.

Wanneer hij een jongeman tegenkomt, neemt hij deze mee in huis. Er ontstaat een band tussen hen, maar dan staat plots de politie voor de deur. Golden Globe winnaar voor Beste Buitenlandse Film Aus dem nichts vertelt het verhaal van Katja. Door een bomaanslag verandert haar leven compleet en ze is vastbesloten om de daders te vinden.

Zaterdag 31 maart staat Chassé Cinema volledig in het teken van de nachtfilm, met als overkoepelend thema de Oscars. Met deze maand: I, Tonya, Coco 3D (OV) en Get Out. Op dinsdag 3 april wordt Tom of Finland vertoond in Chassé Cinema. Achter de iconische tekeningen van Tom of Finland ligt het ongelooflijke verhaal van de Finse kunstenaar Tuko Laaksonen, die na WOII getraumatiseerd terug naar huis keert. Zijn eigen oorlog begint wanneer hij zijn homoseksualiteit moet verbergen.

Tijdens de woensdagdocu vertoont Chassé Cinema, in het kader van de Week van Autisme, de documentaire Romijn. Centraal staat het autistische en verstandelijk beperkte broertje van de 17-jarige filmmaker Lotte Peters. Na de film vindt er een nagesprek plaats met haar; hoe heeft ze de film gemaakt en hoe is het om met een autistisch broertje op te groeien?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden