BO Diversity organiseert 9 februari een diversiteitsdebat

Foto: BO Diversity

16 maart gaan de gemeentelijke verkiezingen weer van start. Er zijn veel partijen met diverse standpunten waarop jij die dag kunt stemmen. Om jou te ondersteunen in het maken van een goede keuze organiseert BO Diversity op 9 februari een diversiteitsdebat bij De Nieuwe Veste in Breda. Zes verschillende partijen zullen met elkaar in debat gaan over diversiteit.

BO Diversity draagt bij aan het creëren van bewustwording over inclusiviteit. De organisatie zet zich actief in om mensen te informeren over diversiteit en probeert de acceptatie in de Bredase samenleving te vergroten. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het tonen van diversiteit met evenementen, acties, campagnes en trainingen.

9 februari organiseert de organisatie een diversiteitsdebat met betrekking tot de gemeentelijke verkiezingen in Breda. ‘’We zien dat er in de laatste jaren veel onderzoek is gedaan naar discriminatie op landelijk niveau, maar zien ook dat deze vraagstukken (nog) niet zijn vertaald naar lokaal beleid,’’ aldus Eline Kouwenberg, zakelijk directeur van BO Diversity. ‘’Hierbij moet je denken aan stage discriminatie voor mbo’ers met een migratieachtergrond, discriminatie op de woningmarkt, discriminatie in het uitgaansleven, enzovoort.’’ Het debat staat in het teken van het inzichtelijk krijgen hoe partijen hierover denken en hoe ze ernaar gaan handelen. 

Programma 

De politieke partijen VVD, D66, CDA, Groenlinks, SP en PvdA zullen aanwezig zijn tijdens het diversiteitsdebat. Deze avond zullen er negen stellingen worden voorgelegd aan de politieke partijen door Bredanaars. Elke partij moet aangeven of ze het hiermee eens of oneens zijn. Aan de hand daarvan worden twee partijen uitgenodigd om hun mening toe te lichten en elkaar kritisch te bevragen. 

‘’Een stelling die je kan verwachten is bijvoorbeeld dat de gemeente Breda met de horeca in gesprek moet gaan over anti discriminatoir deurbeleid,’’ vertelt Eline Kouwenberg. Enkele stellingen worden ingeleid door een persoonlijk verhaal uit de stad. ’’Een inwoner van Breda zal die avond haar eigen ervaringen delen met racisme aan de voordeur van de kroeg, zodat de politieke partijen hierop kunnen ingaan.’’ Tot slot houdt elke partij een pitch, waarin ze kunnen vertellen wat de partij inhoudt en wat voor plannen ze hebben voor meer diversiteit en inclusie in Breda. 

BO Diversity probeert met dit debat dubbele impact te creëren: ‘’Enerzijds willen we hiermee de politiek in een positieve richting sturen, zodat ze meer over diversiteit gaan nadenken. In onze optiek is diversiteit nog een onderbelicht onderwerp in Breda, dus zo proberen we de partijen op het goede spoor te zetten. Anderzijds willen we met het debat de burger meer inzicht geven over de denkwijze van politieke partijen over diversiteit. Maar het allerbelangrijkste, hoe de inwoner die diversiteit belangrijk vindt zijn of haar stem het beste kan gebruiken om impact te creëren,’’ aldus Eline Kouwenberg. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen