Breda viert Coming Out Day 2015

Foto: wikipedia

Zondag 11 oktober is het (inter)nationale Coming Out Day. Met deze dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid, afkomst of religie.

In het weekeind van 10 en 11 oktober hijst  de gemeente Breda – en 44 andere gemeenten – de regenboogvlag op verschillende locaties in de binnenstad uit respect voor alle lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. De vlaggen hangen bij stadskantoor, aan de voorgevel van het stadhuis en aan de toren van de Grote Kerk.

Miriam Haagh, wethouder Zorg en Welzijn: “Met de viering van Coming Out Day benadrukken we dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. En niet alleen tijdens Coming Out Day, maar het hele jaar door moeten mensen zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in eigen kring of waar dan ook. Met het hijsen van de regenboogvlag laten wij zien dat we respect hebben voor iedereen en dat de gemeente Breda er is voor al haar ruim 180.000 inwoners. Daarnaast is het een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich voor acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in te zetten.”

Grote Markt

Op zaterdag 10 oktober om 12.00 uur geeft wethouder Haagh op de Grote Markt het startsein voor een Kom uit de Kast-activiteit. Een activiteit die het COC Tilburg – Breda organiseert ter gelegenheid van Coming Out Day. Op de Grote Markt staat een grote roze kast waar voorbijgangers een boodschap kunnen achterlaten en daarmee laten zien lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders niet alleen te accepteren, maar ook te respecteren. De actie is op twitter te volgen via #regenboogvlag2015 en #comingoutdag2015.

Breda regenbooggemeente

De Gemeente Breda maakt als zogenoemde Koplopergemeente al enkele jaren afspraken met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bevorderen van de weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Vorig jaar gaf minister Bussemaker in Nijmegen het startsein voor de ‘Regenbooggemeenten-aanpak’, waar Breda deel van uitmaakt.

Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft, zet de overheid zich in. In Breda doet de gemeente dit samen met RADAR, Roze 50+, Stichting Outway, Elisabeth en andere organisaties.

regenboogvlag_2_0

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen