Nieuwe Turnhal de Raaimoeren geopend

Foto: Breda.nl

De sportaccommodatie Raaimoeren in de Haagse Beemden heeft een flinke verbouwing achter de rug. Voor BredaGym staat met deze turnhal de weg open om nog meer lokaal en regionaal talent op te leiden. Paul de Beer, wethouder Sport, opende de nieuwe hal.

Paul de Beer, wethouder sport: “Breda is een stad waar topsport én breedtesport hand in hand gaan. De nieuwe Raaimoeren betekent een impuls voor beide niveaus. De turnhal stelt BredaGym in staat een optimaal trainingsaanbod voor (top)turnen te bieden. En het biedt kansen om door te ontwikkelen tot een regionaal Talent Opleidingscentrum waardoor Breda nog beter op de kaart staat als sportstad. Ik wens alle turntalenten en aanstormende talenten veel sportieve trainingsuren!”

Turnhal

In de Turnhal is een deel van de ruimte bestemd voor (school)gymnastiek en een deel voor turnen. De turnhal is voorzien van meerdere elektrische saltogordels en er is een verstelbare kuil voor sprongen. Deze valkuil is in hoogte verstelbaar zodat verschillende sprongen geoefend kunnen worden.

Overdag wordt de gymzaal gebruikt door het onderwijs. In de avonduren en in het weekend functioneert de gehele ruimte als turnlocatie voor BredaGym.

Groei

Dankzij deze accommodatie kan BredaGym trainingsuren uitbreiden: dat is de grootste winst. BredaGym kan nu meer lessen aan meer leden bieden, daar was veel vraag naar. Nu de vereniging meer uren beschikking heeft over een uitstekend ingerichte trainingshal heeft Bredagym ook twee extra trainers aangetrokken. Deze richten zich vooral op de selectiegroepen. Met de combinatie van een nieuwe accommodatie en professionele uitbreiding van de trainersstaf kan Bredagym de turnsport naar een nog hoger niveau brengen.

De selectiegroepen trainden voorheen in de turnhal in Prinsenbeek, waar de locatie nog gedeeld moest worden met turnvereniging de Samensprong. Dat stond de ledengroei van beide clubs in de weg. Met de vernieuwde turnhal is er meer plek voor nieuwe leden en talentontwikkeling.

Verbouwing

Op 23 april 2015 heeft de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld om sporthal Raaimoeren om te bouwen tot een trainingsaccommodatie voor topturnverenigingen. De verbouwing is 8 juli begonnen. Er is in de zomervakantie hard doorgewerkt om de turnhal gereed te hebben voor het nieuwe seizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen