Tweede cursus Citytrainers van start

Foto: Breda Actief

Zeven weken lang gaan de cursusleiders van Breda Actief aan de slag met de viertien Citytrainers in spé. Hierna starten deelnemers met de praktijkstages van 15 uur. Deze week trapte de tweede stedelijke groep Citytrainer ‘Ik train mijn stad’af. De deelnemers zijn enthousiast begonnen aan de cursusreeks. Ieder met zijn of haar eigen leerdoel.

Breda Actief is de expert op het gebied van sport, bewegen en vrijwilligerswerk. Door de cursus worden beide domeinen gecombineerd. De cursusleiders van Breda Actief hebben een ALO-achtergrond en zijn ervaren in lesgeven. Voor de praktijkstages maakt Breda Actief gebruik van hun netwerk, waarbij organisaties met elkaar worden verbonden. Na afronding van praktijkstages ontvangen alle Citytrainers een certificaat. Hierna kunnen de jongeren actief aan de slag bij verenigingen of in de stad of buurt. Sportorganisaties die de Citytrainers in spé willen begeleiden tijdens hun praktijkstage sturen een mail naar citytrainers@breda-actief.

Ik train mijn stad

Tijdens de cursusreeks wisselen cursusleiders Klaartje Oerlemans en Jaap van Loon theorie en praktijk af. Bij de eerste les heeft iedereen elkaar leren kennen, voor de groep gestaan en elkaar tips en tops gegeven. Hierna komen er verschillende thema’s aan bod: presenteren, groepsrollen, diversiteit in doelgroepen, conflicthantering, werving en selectie, lesvoorbereiding en lesgeven.

Praktijkstage

Onderdeel van de cursus is een praktijkstage, van vijftien uur, onder  begeleiding van een praktijkbegeleider. Zo lopen de Citytrainers in spé stage bij de sportcoaches van Breda Actief, Teamplay@NAC, Circus Woenzini, de SJP of Surplus in de wijk. Op basis van de eigen leerdoelen worden passende praktijkstages gezocht. Organisaties die mogelijkheden zien om deelnemers te begeleiden, kunnen een mail sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen