Gemeente Breda erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie

Foto: Breda.nl

De landelijke organisatie Werk & Mantelzorg heeft de gemeente Breda erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie.

Criteria om deze erkenning te verdienen zijn bijvoorbeeld flexibele werktijden, zorgtaken regelen onder werktijd en de mogelijkheid krijgen om het werk onverwachts te onderbreken.

Opsteker

Miriam Haagh, wethouder Zorg & Welzijn: ”Binnen het Bredase zorgbeleid heeft ondersteuning van mantelzorgers een belangrijke plaats ingenomen. Daarbij vragen we ook inzet van werkgevers. Dan is het ook belangrijk om goed naar onszelf te kijken. Dus, hoe ondersteunen wij als werkgever medewerkers die mantelzorgtaken verrichten. Dat we nu erkend zijn als mantelzorgvriendelijke organisatie, is een mooie opsteker waarmee we hopelijk ook andere organisaties inspireren om het thema werk en mantelzorg bespreekbaar te maken.”

Ambitie

De gemeente heeft ook de ambitie om ambassadeur van de organisatie Werk & Mantelzorg te worden. Een ambassadeurschap houdt in dat niet alleen het eigen personeelsbeleid mantelzorgvriendelijk is, maar dat de gemeente dit thema ook naar buiten toe actief uitdraagt. Als voorloper op het ambassadeurschap, wil de gemeente – samen met Surplus Welzijn – hiervoor Bredase Bedrijven gaan benaderen. Ook heeft de gemeente onlangs hun aanpak om mantelzorgvriendelijk te zijn, gedeeld tijdens een bijeenkomst met alle West-Brabantse gemeenten.

Voor meer informatie, zie www.mantelzorgenwerk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen