Bredase Krokodel op de Horecava

Foto: Mannenbroeders

Na de introductie van de eerste handgemaakte Krokodellen in het najaar van 2016 bleef het lang stil rondom de Krokodel. Even leek de nieuwe snack alweer als verdwenen, maar niets is minder waar. In het geheim werkten Bredanaars Freek Haverman, Guilaume de Beer en Jeroen Balkenende aan het vervolmaken van de receptuur.

Het resultaat? De Krokodel wordt deze week officieel gelanceerd op de Horecava en is vanaf februari verkrijgbaar in elke snackbar in heel Nederland. ‘Het is een droom die uitkomt. We hebben de afgelopen maanden extra gas moeten geven, maar het is ons gelukt. Met dank aan Beckers, die de snackproductie voor zijn rekening neemt’ aldus Freek Haverman, een van ‘de drie uitvinders’ van de Krokodel.

Krokodel proeven tijdens Horecava

De Krokodel is een kruising van ’s Neerlands populairste snacks: de kroket en de frikandel. De Krokodel combineert het krokante van de kroket en het lekker malse vlees van de frikandel in een heerlijke ragout. Het beste van twee werelden. Een topproduct voor iedereen die het moeilijk vindt te kiezen. Chefkok Guillaume de Beer: ‘Ik ben ontieglijk blij met ons eindproduct. Het is een heerlijke toevoeging aan het menu van Nederlandse cafetaria’s.’ Freek Haverman: In een eigen stand presenteren ze hun snack aan de proeflustige bezoekers van de Horecava.

Road to De Krokodel

Na de Frikandel Disco in Amsterdam – waar de Krokodel als proefsnack voor het eerst werd gepresenteerd – zijn de drie jonge snackontwikkelaars in gesprek geraakt met Beckers. De mensen daar toonden zich onmiddellijk enthousiast. De topchef van Restaurant Breda in Amsterdam vertelt: ‘Als een product in de fabriek gemaakt moeten worden, moet je verschillende dingen testen. Zo had het gekund dat de stukjes frikandel het niet overleefden in de machines. Dat bleek gelukkig niet het geval, maar wist ik niet van tevoren.’ Ondertussen hielden Haverman en Balkenende zich vooral bezig met de marketing en de merkbouw rondom de Krokodel.

Horeca-uitbaters en cafetariahouders kunnen vanaf vandaag de Krokodel bestellen bij de groothandels, die vanaf begin februari kunnen gaan uitleveren. Vanaf dan is de Krokodel ook verkrijgbaar bij de snackbar.

Reacties