Het Kwartier wordt Big Bread Kitchen

Foto: Big Bread Kitchen

Bertilia & Patrick zijn binnenkort de eigenaren van een hele nieuwe horecazaak aan de Doctor Struyckenplein 61 in Breda. Op 11 juli hopen ze Big Bread Kitchen te openen. Een koffie/thee bar, ijssalon, cafetaria, lunchroom annex brasserie. “We willen een breed publiek trekken, vandaar alles onder een dak.” Maar voor het zo ver is, moet er nog heel wat gebeuren.

Bertilia: “Mijn man en ik hebben Het Kwartier overgenomen. Op 1 juli vindt de overdracht plaats en daarna kunnen we beginnen met de verbouwing zodat we een 1,5 week later kunnen openen.” Bertilia en Patrick zijn niet helemaal onbekend in de horecawereld. “Drie jaar geleden hebben we onze banen opgezegd en zijn we het grote avontuur begonnen. Sinds 2015 runnen we een espressobar/lunchroom in Raamsdonksveer, T & Espresso. Dat bevalt ons erg goed, maar we snakten naar meer. Toen deze kans voorbij kwam, hebben we die met twee handen aangegrepen.”

Patrick & Bertilia T&Espresso
Patrick & Bertilia voor hun huidige zaak in Raamsdonksveer

Alles onder 1 dak

Big Bread Kitchen maakt onderdeel uit van een franchiseformule. “De formule is vooral gericht op een cafetaria, maar wij hadden behoefte aan luxere producten en daar had de eigenaar achter Big Bread Kitchen wel oren naar. Big Bread Kitchen combineert service met een uitgebreid betaalbaar assortiment en dit slaat aan.” Inmiddels is Big Bread Kitchen een 16 vestigingen tellende fastfoodketen die zich onderscheidt door naast snacks ook veel verse producten aan te bieden waardoor er voor een breed publiek voldoende keuze is. “Naast friet, snacks en 18 verschillende Kitchen Burgers bestaat de kaart uit vers gemalen koffie en verse thee, zelfgemaakte vlees/vis gerechten en andere specialiteiten, menu’s, warme en koude broodjes, maaltijden, salades, ijs en milkshakes. Breda moet het paradepaardje worden. Wij houden van vers, duurzaam en gezond!  En natuurlijk nog steeds het beste ambachtelijke schepijs van Breda.”

Gratis parkeren

Big Bread Kitchen Breda is de nieuwste vestiging die tevens als voorbeeldvestiging zal dienen voor aanstaande franchisenemers. De zaak is groter dan andere vestigingen (213m²) en Big Bread Kitchen wil hier tonen wat er nog meer mogelijk is met de formule. Big Bread Kitchen Breda ligt op een aantrekkelijke locatie aan de rand van het centrum van Breda en biedt ruimte aan 70 gasten binnen en buiten op het terras is er plaats voor 72 gasten. En niet te vergeten: gratis parkeermogelijkheden.

Met de vestiging in Breda wordt afgestapt van de vaste formule.  “We willen in de toekomst een dagmenu aanbieden met een voor-, hoofd- en nagerecht tegen een vast bedrag. Bedoeld voor ieders portemonnee. En altijd vega, vlees, vis en kip.”  “We moeten mensen blijven triggeren om te komen.  Wij willen ons onderscheiden door bijvoorbeeld ‘Koffie van de maand’ aan te bieden, een ‘Menu van de maand’, een ‘Broodje van de maand’ of ‘Salade van de maand’.”

‘Sociaal samenzijn’

Nog belangrijker is dat het een plek moet worden voor de buurt. “Een breed publiek, maar wel lokaal. In Raamsdonksveer ontmoetten we veel gasten die dagelijks een kopje koffie of thee kwamen drinken. Langzamerhand leerden die mensen elkaar kennen en werd onze zaak een vaste ontmoetingsplek. Dat willen we in Breda ook creëren.” Bertilia heeft al precies voor ogen hoe ze dat wil aanpakken. “Big Bread Kitchen moet een plek worden waar mensen ‘sociaal samen kunnen zijn’ en elkaar kunnen leren kennen doordat we bijvoorbeeld een buurtbarbecue organiseren, of een gezellige koffie- of theemiddag etc. Onze plek moet meer zijn dan een koffiehuis/lunchroom./brasserie/cafetaria.”

Borrelen aan de stamtafel of neerploffen op de bank

Gasten worden ontvangen in een gastvrije omgeving met een warme uitstraling waar je voor zo’n beetje alles terecht kunt waar je zin in hebt: van je eerste kop koffie om je dag te beginnen tot een compleet verzorgd avondje uit, zakelijke lunch/diner en alles wat daar tussen zit. Het wordt een mix van fine dining maar ook een plek voor een lekkere smoothie of de nieuwste trend, mocktails.
Je kan er dus de hele dag vertoeven. Daarom hebben we allerlei verschillende plekjes gecreëerd. Zo kun je met een groep vrienden borrelen aan een lange stamtafel of in je eentje neerploffen op de bank om te relaxen.

Zoek jij nog een leuke baan?

Big Bread Kitchen is straks zes dagen in de week open. Om klanten goed te kunnen bedienen, zijn Bertilia en haar man nog op zoek naar personeel. “We zoeken mensen die het leuk vinden om een of twee avonden in de week of in het weekend te werken. Of jongeren die in de ijssalon willen werken. Of mensen die willen serveren. En eigenlijk moeten ze alles kunnen. We willen ons personeel namelijk zo opleiden dat ze overal in kunnen vallen. Dat houdt het werk ook afwisselend.”

Wil je graag meer weten over werken bij Big Bread Kitchen Breda? Stuur dan een mail naar [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden