AH gaat ‘brood van gisteren’ verkopen voor een habbekrats

Foto: Breda Nieuws

Supermarktketen Albert Heijn wil de strijd tegen voedselverspilling verder intensiveren door standaard in alle winkels goedkoop ‘Brood van gisteren’ te gaan verkopen. Het wordt de dag nadat het vers in de winkel kwam tot 11.00 uur verkocht voor een extra lage prijs. Een half brood kan voor 25 cent worden gescoord, een heel brood en een zak bolletjes voor 50 cent.

Dat gebeurt al in veertig winkels, maar gaat binnen enkele weken landelijk plaatshebben. “Iets meer dan 1 procent van de producten die wij inkopen, belandt niet op het bord van onze klant. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar het is wat ons betreft te veel. Dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook van de tijd en de energie die in de productie ervan is gestoken”, zegt Anita Scholte op Reimer, verantwoordelijk voor Kwaliteit en Duurzaamheid bij Albert Heijn. AH is overigens niet de enige die ‘oud’ brood verkoopt voor weinig, Vomar bijvoorbeeld biedt een half brood van de dag ervoor voor 50 cent aan.

Uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) weet AH dat er relatief gezien veel brood verspild wordt. “Ongeveer de helft van het brood blijft onverkocht in de supermarkten en de andere helft van de verspilling vindt plaats bij consumenten thuis”, aldus de super.

De super heeft al meerdere initiatieven ontwikkeld om duurzaamheid te bevorderen, zoals herbruikbare zakjes en de korting van 35 procent op producten waarvan de houdbaarheid snel zal verlopen.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen