Binnenkort in de Boschstraat: Kamu

Foto: Stappen & Shoppen

Vanaf januari 2016 is er een nieuwe hippe winkel te vinden in de Boschstraat, genaamd Kamu. Kamu is Fins voor makker/kameraad. De definitie van Kamu komt daaruit voort: een hechte groep mensen die hun passie met elkaar deelt. Er wordt een plek in Breda gecreëerd waar mensen genieten van goede koffie, hun liefde voor fietsen delen en zich thuis voelen.

Ralf Verheul en Rob van Uden hebben de handen ineengeslagen om dit concept tot een succes te brengen. Beiden met een achtergrond in de zorg, zijn ze via via met elkaar in contact gekomen. Ralf heeft de afgelopen 10 jaar in de psychiatrie gewerkt, waarvan de laatste 6 jaar ambulante werk. Echter bleef de passie voor fietsen wel bij hem kietelen. Verheul heeft in het verleden veel fietsen opgeknapt en zelfs een fietsfestival georganiseerd. Dit maakte de motivatie om zijn baan op te zeggen en iets totaal nieuws op te richten alleen maar groter.

Geen standaard fietswinkel

Ralf en Rob ervaarden zelf dat betrokkenheid van de mensen in fietszaken werd gemist. Ze vonden de afstand tussen de persoon en de winkel te groot. Alleen een fietszaak beginnen vonden Ralf en Rob dus niet genoeg. Ze willen een plek creëren waar mensen zich thuis voelen, domme vragen durven te stellen en zelf aan fietsen kunnen sleutelen. Het moet een plek zijn waar kennis kan worden overgebracht. Het wordt dus geen standaard fietswinkel. Exclusievere fietsen, kleinere merken en bijzondere designs zal je gaan vinden bij Kamu.

De verdeling tussen koffiezaak en fietswinkel wordt ongeveer gelijk. De kwaliteit van de koffie is erg belangrijk en de fietselementen zullen overal terugkomen. Er zullen evenementen georganiseerd worden, waardoor de mensen betrokken blijven. Denk hierbij aan een koffieworkshop of een fietsavond. Daarnaast is de taartenbakster Karlijn van Iersel van Snoreo’s & Meer in de winkel te vinden. De taarten worden gebakken in de winkel, waardoor er altijd een verleidelijke geur in de winkel hangt.

Elkaar versterken in de Boschstraat

Naast de bakcreaties van Karlijn komt er ook een kleine lunchkaart. Ralf vindt dat de lunchkaart er echt bij hoort, al wil hij niet concurreren met de bestaande zaken in de Boschstraat. Hij vindt het belangrijk dat alle zaken in de straat elkaar aanvullen en samenwerken, zodat de mensen meer naar de Boschstraat getrokken worden. De Boschstraat is flink in ontwikkeling en met Kamu wordt er een mooie zaak toegevoegd aan de straat.

Een groot deel van de financiering voor Kamu is door crowdfunding opgehaald. Mensen die geïnvesteerd hebben, krijgen tegenprestaties in bijvoorbeeld kopjes koffie of workshops. Zo blijven zij betrokken bij de ontwikkelingen van Kamu. Kamu opent haar deuren in januari 2016.

Bron: Stappen & Shoppen

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden