Crowdfunding voor restauranteigenaar Ahmed Ibrahim na schade diefstal

jun 12 , 10:46 Horeca
img 0331 scaled e1685447623618
Twintigduizend euro, dat is een flinke domper om te moeten betalen voor schade die een ander heeft aangericht. Het overkwam Ahmed Ibrahim, eigenaar van Pizzeria & Grillroom Toscana, nadat in december een dief met zijn bezorgwagen crashte in België. Een buurtbewoner trok zich het leed van Ahmed aan en startte een actie. Help je mee?

Total loss na diefstal

Op 2 december parkeerde een van de medewerkers van Toscana Etten-Leur de bestelauto voor de deur van een hotel. Een man uit Halsteren zag dat de autosleutels nog in het contact zaten en kon er met de auto vandoor. Hij reed ermee naar België, waar hij eerst tegen verschillende auto's op botste en meerdere mensen verwondde. Vervolgens sloeg de dief in Brasschaat over de kop. De bestelwagen was total loss.

Bedrag schade voor Ahmed, niet de dief

Ondanks dat duidelijk is wie de schade heeft aangericht, moet eigenaar Ahmed Ibrahim nu de rekening van 20.000 euro betalen. De rechtbank in België vertelde namelijk dat de feiten waarschijnlijk niet kunnen worden toegerekend aan de dader. De dief had psychische problemen en was vanwege het verwarde gedrag een bekende van de politie. Hij is opgenomen in een kliniek. De schade kan niet op hem verhaald worden.
Voor Ahmed restte er een rekening van 10.000 euro van het leasebedrijf voor de gecrahste bestelwagen én hij moest een nieuwe auto kopen. De totale kosten van 20.000 euro moet hij nu in termijnen aan het leasebedrijf betalen. Het geld dat Ahmed betaalt is eigenlijk bedoeld als spaargeld voor zijn kinderen en investering in zijn bedrijf Toscana. "En dat is zwaar. Het is geld waar ik hard voor gewerkt heb. En door personeelstekorten werk ik soms al veertien uur op een dag."

Buurtbewoner start crowdfunding

Buurtbewoner Roland zag de impact op het gezin van Ahmed en vond dat hij iets moest doen aan de onrechtvaardigheid. Hij startte daarom met een aantal collega's een crowdfunding voor Ahmed. Doneer je ook? Je vindt de crowdfunding op gofundme.
Ahmed is Roland erg dankbaar: "Ik was echt verrast toen ik hoorde dat hij wilde helpen. Als het streefbedrag lukt, dan kan ik het leasebedrijf betalen en heb ik mijn eigen spaargeld weer terug." Ondanks alles blijft Ahmed positief: "Verdrietig thuis gaan zitten heeft geen zin. Ik houd van hard werken en heb nog iedere dag zin om naar Toscana te gaan. Ik heb er vertrouwen in dat alles goedkomt."

Een nieuwe bestelwagen

Ga naar de actiepagina van Gofundme en help Ahmed uit de brand!