Plannen voor appartementen en supermarkt naast station Breda

Foto: Thes

Een gebouw van vijf tot zes lagen met appartementen, een supermarkt en parkeergarage. Die plannen moeten als het aan belegger Thes ligt vorm krijgen aan de oostkant van station Breda. De gemeente past om dit mogelijk te maken een samenwerkingsovereenkomst uit 2012 aan.

Het nieuwe gebouw moet plaats bieden aan vier woonverdiepingen boven een supermarkt. Bewoners van het complex kunnen net als shoppers straks hun auto kwijt in een parkeergarage met 224 plaatsen.

De gemeente Breda sloot in 2012 al een overeenkomst met Thes voor onder meer het ontwikkelen van kantoorruimte in het Stationsgebied. Door de economische recessie bleken er uiteindelijk te weinig partijen geïnteresseerd in het kantorenprogramma. Vorig jaar besloot eigenaar Thes de bouwplannen te veranderen en woningen in het geplande pand te vestigen. De gemeente past de samenwerkingsovereenkomst met Thes daarom aan.

Wethouder Arbouw (VVD) is tevreden over de nieuwe ontwikkelplannen. ‘Het is van wezenlijk belang dat op deze zichtlocatie een kwalitatief goed bouwplan in samenhang met het coulissenlandschap wordt ontwikkeld en gerealiseerd. Met de realisatie van dit bouwplan wordt feitelijk de oostkant van het Stationskwartier afgemaakt.’

Het nieuwe gebouw moet duurzaam worden gerealiseerd. Zo maakt Thes gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen en wordt de nieuwbouw niet aangesloten op het gasnet. Aan de oostkant van het station staat op dit moment enkel een Albert Heijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen