Je tuin als ideale werkplek

Foto: Publiek domein

Als ondernemer, ZZP’er of thuiswerker ben je constant op zoek naar leuke werkplekken. Helaas ben je niet de enige. De koffietentjes met gratis wifi stromen vol en nergens lijk je meer rustig te kunnen werken.

Je eigen tuin is daarom een goed alternatief. Met deze tips verander je je tuin in een prettige werkomgeving:

  • Zonnescherm

Als het zonnetje schijnt is het scherm van je laptop of tablet vaak moeilijk te zien. Gelukkig bestaan er zonnekappen en zonneschermen voor je laptop. Let wel op voor oververhitting van je apparatuur; een zwart scherm trekt zonnestralen aan.

  • Hangmat

Pauze is ontzettend belangrijk. Op kantoor neem je de tijd voor een kop koffie, een lunch of een kleine wandeling; zorg dat je deze rust ook thuis pakt. Dit kan bijvoorbeeld in een luie hangmat of hangstoel. Wij zijn gek op de kleurtjes van luilak.nl. Een hangmat is natuurlijk ook ideaal voor een vrijdagmiddagborrel met vrienden of buren!

  • Wifi

Niks vervelender dan een trage internetverbinding als je aan het werk bent. Een Wifi versterker kan je helpen om ook in de tuin moeiteloos te mailen en downloaden.

  • Tuinhuisje

Je even helemaal afsluiten en toch dat relaxte thuisgevoel behouden? Veel ondernemers hebben al een tuinhuisje in de tuin. Van je eigen blokhut kan je een prettige werkplek maken. Je kunt het natuurlijk ook prima combineren met een extra logeerruimte. Bijkomend voordeel: met slecht weer kan je hier ook lekker doorwerken! Kijk voor inspiratie eens op blokhutwereld.nl.

  • Beweging

Als acht uur per dag op een bureaustoel zitten al ongezond is, dan is je rug zeker niet blij met je tuinstoel. Probeer minimaal eens per uur je rug te strekken, koffie te halen of een wat langere wandeling te maken. Natuurlijk kan je ook touwtjespringen, gekke dansjes doen of rondjes rennen; in je eigen tuin kan je doen wat je wilt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen