Mis niets van de Olympische Spelen met deze apps

Foto: Flickr Ross Huggett (CC BY 2.0)

De Olympische Spelen zijn met de openingsceremonie op vrijdagnacht officieel losgebarsten. Onder meer 242 sporters die Nederland dit jaar afvaardigt, tonen tot en met 21 augustus wat ze in huis hebben.

Met deze apps mis je niets van het sportspektakel. Alle apps zijn beschikbaar voor Android en iOS.

  • TeamNL

Ben je bang om het moment te missen dat jouw favoriete Nederlandse sporter in actie komt? De app TeamNL van NOC*NSF biedt uitkomst. Je kunt namelijk instellen dat je een pushmelding krijgt als een wedstrijd begint. Verder biedt de app informatie en nieuws over alle Nederlandse Olympische en Paralympische sporters, het Nederlandse wedstrijdoverzicht en een overzicht van alle medailles. Ook leuk: er is een fanwall waar je andere supporters kunt ontmoeten.

  • Rio 2016

De app Rio 2016 biedt informatie op maat aan: geef aan wie je favoriete Olympiërs zijn, welke sporten je wilt volgen en welk land je aanmoedigt. Vervolgens wordt je hiervan op de hoogte gehouden. Verder kan je de app raadplegen voor een medaille- en wedstrijdoverzicht.

  • The Olympics

De officiële app van Rio 2016 mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijst. De app staat boordevol met informatie over eerdere en toekomstige Olympische Spelen en de werkwijze van het IOC. Via de applicatie wordt je verder op de hoogte gehouden over alles wat er gaande is in Rio en je kunt het wedstrijdschema, de uitslagen en video’s bekijken.

  • Heineken Oranje

Was een vliegticket naar Rio de Janeiro voor je te duur, maar wil je wel de sfeer in het Holland Heineken House proeven? Dat kan met de app Heineken Oranje. Verder geeft de app informatie over de Olympiërs die uitkomen voor Nederland tijdens de Olympische Spelen en het leven in Rio. Maar dat is nog niet alles: Heineken Oranje biedt ook een overzicht van alle huldigingen en het wedstrijdschema, met alarmfunctie, aan, zodat je niets mist.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen