Nieuwe campus van defensie deze week geopend

Foto: Ministerie van Defensie

Samen met de opening van het academisch jaar wordt de nieuwe campus geopend aan de De la Reijweg in Breda.

De burgemeester van Breda, de heer Paul Depla en de commandant van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), generaal-majoor Nico Geerts openen op 1 september op de Trip van Zoudtlandtkazerne te Breda een nieuwe campus van Defensie.

Op deze campus zijn het Instituut Defensie Leergangen, het TalenCentrum Defensie en het ExpertiseCentrum Leiderschap Defensie van de NLDA gevestigd.

Leven lang leren

Op deze campus volgen officieren tijdens hun carrière bij Defensie hoger loopbaanonderwijs en worden zij ondersteund in leiderschapsontwikkeling en met taalvaardigheid. Tijdens hun opleiding wonen en studeren de officieren op de campus. De Trip van Zoudtlandtkazerne is hiervoor verbouwd en er is een nieuwe woontoren gebouwd.

Gelijktijdig met de opening van de campus, opent de Nederlandse Defensie Academie op 1 september haar academische jaar. De opening wordt verzorgd door prof. Dr. Henrik Rudolph, decaan van de Faculteit Militaire Wetenschappen van de NLDA.

NLDA

De NLDA verzorgt naast het hoger loopbaanonderwijs ook de initiële officiersopleidingen. De militaire vorming wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Academie en het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder  Het wetenschappelijke deel van de opleiding wordt verzorgd door de Faculteit Militaire Wetenschappen, gevestigd tegenover de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda en op het KIM in Den Helder.

De NLDA bestaat uit: het Koninklijk Instituut voor de Marine (Den Helder), de Koninklijke Militaire Academie, het Instituut Defensie Leergangen, de Faculteit Militaire Wetenschappen, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (Den Haag), het ExpertiseCentrum Leiderschap Defensie en het TalenCentrum Defensie.

Paul Depla bij diploma uitreiking KMA Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen