Grote opkomst 50e verjaardag NHTV

Terwijl de nieuwe lichting studenten elkaar leert kennen, viert NHTV haar 50e verjaardag.

Begonnen als Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT) in 1966, werd het in 1972 werd het Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer na een fusie met Verkeersacademie Tilburg. En nu is de NHTV meer dan een afkorting; het is een begrip geworden. Zowel in Nederland als buiten onze landsgrenzen.

Mr. Hein van Oorschot, voorzitter van college van bestuur beet het spits af. Verheugd over de grote opkomst lichtte hij toe wat NHTV in petto heeft. Het was al een vooraanstaande leerinstituut, maar de tijd staat niet stil. En om deze positie te behouden moet men meegaan met de ontwikkelingen. Zo is een nauwe samenwerking met bedrijven onmisbaar en is input van zowel bedrijven als studenten onontbeerlijk. Ook is een groep opgericht voor en door NHTV alumni, the Illustrious Society. Deze hebben de belangrijke taak om de NHTV internationaal te laten groeien.

Viering 50 jaar NHTV-08

Aandacht

Vele gasten wisten de weg te vinden naar de openingsceremonie. Naast burgemeester Paul Depla en Commissaris van de Koning  prof. Wim van de Donk werd het event vereerd met gasten uit de hele wereld. Onder andere gasten uit delen van Europa en zelfs uit China en Canada. DIt geeft ook aan hoeveel interesse buitenlandse studenten interesse tonen in de studies van de NHTV. Wat ook aangeeft, is dat de NHTV als lee instituut zichzelf blijft vernieuwen en ontwikkelen om deze aandacht vast te blijven houden.

Festiviteiten

De openingsceremonie was slechts het begin van de feestelijke activiteiten voor het komende schooljaar. Zo zijn er diverse leuke bijeenkomsten en een gala voor iedereen die betrokken zijn bij de instituut. Het wordt een jaar om niet snel te vergeten!

Wil je meer weten over NHTV of over de komende activiteiten? Kijk op hun Facebook voor meer informatie.

Dossier: Fotoreportages
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen