Breda’s Festival van de Democratie

Foto: PakhuisB

Tijd om eens even goed aan de takken van de democratie te schudden. Op 15 september, want dan is het de Internationale Dag van de Democratie.

Dat klinkt een beetje droog. Daarom maken zij, van PakhuisB, in samenwerking met Gemeente Breda, er een festival van. Het Festival van de Democratie. Met op verschillende podia vernieuwers en veranderaars, die prikken en prikkelen. Die je aansporen en aanmoedigen om mee te denken en mee te doen. Met succesverhalen en briljante mislukkingen, met burgers die stadsinitiatieven van de grond krijgen, of daarin strandden.

Heb je zelf een idee of initiatief voor de stad, geweldig. Klim op de mini-stage om je idee onder de aandacht te brengen. De opbrengst van deze middag zal onderdeel zijn van een raadsvergadering die voor deze gelegenheid naar het hart van het festivalterrein is verplaatst en natuurlijk door iedereen kan worden bijgewoond.

Bekijk het eens van de andere kant

Laten we eerlijk zijn, veel bewoners willen zich heus wel bemoeien met de stad. Maar ja, die politiek ook. Die bereiken ze vaak niet eens, luisteren niet, doen hun eigen ding. Toch? Bekijk het eens van de andere kant, zegt de politiek dan. Jullie burgers laten het vaak afweten, hangen achterover, en zeggen, dat is pakkie an van de politiek.

Het kan anders! We kunnen de samenwerking tussen bewoners en politiek slimmer, beter, leuker maken. De tijd is namelijk rijp voor verandering. Mensen experimenteren overal met nieuwe spelregels en er ploppen talloze nieuwe, verrassende initiatieven op die op een creatieve manier weer losmaken wat vastzit.

Een festival is geen festival zonder muziek, verrassende acts en rollende keukens. Ook die zullen niet ontbreken. We maken er een feestje van. Echt, dat kan, ook als het over democratie gaat. Op het programma, onder andere

  • Ontdek je emoties voor democratie – Patrick Vermeulen, directeur van Het Pon
  • Spoken Word – Optredens door Steev
  • Raadscommissievergadering nieuwe stijl – Louise Boelens doet Deep Democracy
  • Aftrap serie blogs – Gert Jan Endedijk, directeur Nieuwe Veste
  • Terra Nova – Speel het spel van en met Lisa Hu

Meer festivalinformatie

Het Festival van de Democratie vindt plaats op 15 september 2016 van 16:30 tot 23:00 uur op het Stadserf. Dit gezellig pleintje ligt aan de Grote Markt en geeft toegang tot o.a. het Stadhuis. Voor het volledige programma verwijzen we graag naar de website of Facebook. Voor informatie kun je mailen met [email protected].

Het Festival van de Democratie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen