Telefoonkluisje tegen afleiding

Foto: DistractaGone

Tijdens een drukke werkdag, een diep gesprek met je geliefde of het spelen met je kinderen, soms is het allesbehalve gepast om tijd door te brengen op je smartphone. Kan je het op zulke momenten toch niet laten? Dan is de Nederlandse uitvinding DistractaGone, een kluisje voor je mobieltje, mogelijk iets voor jou.

In het kluisje kun je vier telefoons plaatsen. Om deze te gebruiken, leg je je mobieltje erin en stel je in hoelang je niet afgeleid wilt worden door je mobieltje.

Je hebt vijf seconden de tijd om na te gaan of je achter je beslissing staat, vervolgens kun je niet meer bij je smartphone totdat de tijd die je hebt opgegeven verstreken is. Kan je hierop niet wachten? Dan is de enige optie om de kluis te slopen.

De Nederlandse ontwikkelaars hebben het eerste prototype ontworpen, deze lijkt naar behoren te werken. Om de productie van de kluis te kunnen realiseren, zijn de bedenkers van de kluis een crowdfundingcampagne op Kickstarter gestart. Voor degenen die er vroeg bij zijn, kost het product 35 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen