VVV knikkert armetierig NAC uit de beker

Rommens licht in de duisternis bij NAC
Rommens licht in de duisternis bij NAC
Foto: VoetbalinBreda

5.754 trouwe NAC supporters waren op dinsdag 18.30 naar het Rat Verlegh stadion gekomen voor het bekertreffen tegen VVV. Zij die hoopten op de verbeten cupfighter van weleer kwamen bedrogen uit. NAC werd thuis op alle fronten afgetroefd door de Venlonaren en mocht blij zijn dat er uiteindelijk maar 0-2 op het scorebord stond.

Opmerkelijke opstelling

NAC trainer Marinus Dijkhuizen had zijn elftal op enkele vitale posities gewijzigd. Zo stond Faupala in de spits voor Dessers en mocht Ekangamene als linksback beginnen voor Ashley Brown. Verbeek startte in de basis ten koste van Brandon Barker, een van de betere spelers dit seizoen. Rommens stond op het middenveld waar hij in de voorbereiding al indruk had gemaakt.Met deze opstelling nam Dijkhuizen een risico. Net nu het elftal wat beter op elkaar ingespeeld leek te geraken na de 2-4 winst op RKC, leek het vanavond wel alsof het weer van voor af aan moest beginnen. Of neemt Dijkhuizen de beker niet serieus?

VVV zet de toon

VVV heeft een sterke as met stevige spelers als Danny Post en Ralf Seuntjens die ook nog eens goed kunnen voetballen. De rest van het elftal was vooral bezig om NAC op te jagen. Een slimme zet, want de meeste NAC spelers maken geen al te zekere indruk aan de bal. Mede hierdoor kwam de Bredase ploeg nauwelijks aan voetballen toe. NAC wist de gehele wedstrijd geen doelrijpe poging op de mat te leggen. De Parel werd op felheid en voetballend vermogen afgetroefd door de Limburgers, Uit twee prachtige uitgespeelde aanvallen scoorde Torino Hunter in de 28e en 40e minuut. Na rust had VVV nog verder uit kunnen lopen, maar dat leed bleef NAC bespaard.

Een miskleun om snel te vergeten

NAC leed heel veel balverlies, kende slechte loopacties en geen creativiteit naar voren toe, Faupala kwam als spits nauwelijks uit de dekking en had in de rust vervangen moeten worden. De enige NAC speler die een dikke voldoende scoorde was controlerende middenvelder Olivier Rommens. Knokkend voor iedere bal en vaak strooiend met goede passes was hij de constante factor op het middenveld. Voor de NAC fans is het te hopen dat komende vrijdag thuis tegen de Graafschap de draad weer wordt opgepakt. En hopelijk zien we volgend seizoen weer iets terug van de cupfighter van weleer.

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen