Jongeren zoeken leuke klussen

Foto: Breda Actief

Op maandagmiddag 19 december 2016 steken 75 leerlingen van De Rotonde de handen uit de mouwen voor verschillende vrijwilligersorganisaties. Tijdens de zesde editie van ‘The Social Experience’ maken zij kennis met maatschappelijke organisaties.

Nieuw aan deze editie van het project is dat het de eerste keer is dat 1 VMBO aanvangsgroepen (tussen 11-13 jaar) meedoen. Alle Bredase vrijwilligersorganisaties kunnen hieraan meedoen. Door zogeheten ‘klussen’ aan te bieden geven organisaties jongeren de kans om een unieke ervaring op te doen in de Bredase samenleving. Het aanmelden van klussen kan tot 24 oktober.

Project The Social Experience

Het project ‘The Social Experience’ wordt voor de zesde keer door Breda Actief georganiseerd en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met vrijwillige inzet. De leerlingen worden vooraf uitgebreid geïnformeerd over vrijwilligerswerk, de organisatie waar ze aan de slag gaan en wat er van hun verwacht wordt. Elk groepje tussen de 5 en 10 leerlingen wordt tijdens de middag begeleid door een docent van De Rotonde. De middag staat in het teken van oriëntatie op de Bredase samenleving door het kennismaken met vrijwillige inzet.

“De Rotonde kiest voor deze vorm van Maatschappelijk Betrokken Onderwijs zodat de leerlingen zelf kunnen kiezen voor welke stichting of organisatie ze iets kunnen betekenen. Ook het ervaren van vrijwilligerswerk vinden wij op De Rotonde heel belangrijk.“ Aldus Femke van Dijck leerjaarcoördinator van de aanvangsgroepen De Rotonde.

Verschillende klussen

Er zijn verschillende klussen die organisaties aan kunnen melden voor The Social Experience. Daarbij kan gedacht worden aan het meehelpen in een wijkrestaurant, een organisatie in kerstsferen brengen, ondersteuning bij een wijkactiviteit of een tuin winterklaar maken.

Aanmelden van klussen

Bredase organisaties, verenigingen en initiatieven die meer bekendheid willen onder jongeren en die op maandagmiddag 19 december tussen 13.00 en 16.30 uur een klus hebben voor 5 tot 10 leerlingen kunnen zich nu aanmelden. Aanmelden kan tot 24 oktober 2016 door contact op te nemen met Isabelle Leijser van Breda Actief via [email protected] of 076-5233555.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen