Troostvriendjes voor kinderen

Foto: Happy Hippo

In juni deed Yanne Fortes van CreAtelier ‘Doe het lekker zelf!’ een oproepje bij haar vaste klanten en bezoekers van de winkel in de Houtmarktpassage 20 in Breda: haak je ook mee voor het goede doel? De opbrengst is geweldig.

Via haar website, Facebook en in de winkel riep Yanne creatievelingen op om Troostvriendjes te haken voor de stichting Happy Hippo. Deze Troostvriendjes schenkt de stichting aan de Safegroup ( blijf-van- mijn-lijf- huis) in Breda. Het Dreamy Dolphin project van de stichting Happy Hippo zorgt dat kinderen die hier plotseling terecht komen een pakket krijgen met spulletjes waardoor ze zich hier eerder ‘thuis’ voelen. In het pakket zit bijvoorbeeld een knuffeltje, dagboek, leesboek, beker en tandenborstel.

Therapeutische knuffels

De stichting Happy Hippo voorziet de safegroup ook van Troostvriendjes. Deze hebben een rits als mond en helpen in de therapie. De kinderen kunnen hun zorgen en gedachten opschrijven en die in de mond van hun eigen Troostvriendje stoppen. Deze knuffels zijn dus erg belangrijk voor kinderen die in deze (nood)opvang terecht komen. Er zijn via Yanne heel wat mensen aan het haken gegaan en er zijn al ontzettend veel leuke Troostvriendjes afgegeven in de Houtmarktpassage. In allerlei kleuren en vormen en zelfs vanuit België komen Troostrvriendjes naar Breda. Stichting Happy Hippo is enorm blij met de resultaten en de inzet van het CreAtelier voor dit goede doel.

Nieuwe Troostvriendjes gezocht

De stichting kan altijd Troostvriendjes gebruiken. Creatievelingen die ook een bijdrage willen leveren kunnen het patroon van de Troostvriendjes vinden op de website van Yanne (www.createlierdoetlekkerzelf.nl) of de website van stichting Happy Hippo (www.stichtinghappyhippo.nl).
Troostvriendjes Breda

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen