Natuurlijke speelplek zonder drempels in Sonsbeeckpark

Foto: Stichting Devi

Iedereen is uniek. Stichting Devi zet zich in om kinderen al op jonge leeftijd dit te leren. In het Van Sondsbeeckpark wil de stichting een natuurlijke speelplek creëren, waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen.

Juist op het gebied van vrije tijdsbesteding is er voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking vaak geen veilige of toegankelijke plek.

Samen spelen is samen leven

De afgelopen maanden is druk gewerkt in samenwerking met de Gemeente Breda, De Speeltuinbende (NSGK), KrachtigBuiten en I AM Sonsbeeck om een natuurlijke speelplek te ontwikkelen. In het ontwerp staan onder andere snoezelplekjes, heuvel met glijbaan, kleine belevingsroute, moestuinen, konijnen, geurbomen en een zandwatertafel. De gemeente neemt het ervaringspad met praatpalen rond de bestaande klimtoren, vogelnestschommel, klim- en klauterroute en rolstoelwip voor haar rekening.

Crowdfundingactie

Voor dit mooie plan is geld nodig van particulieren en bedrijven. De stichting wil ruim 22.000 euro ophalen om deze unieke speelplek in Breda te realiseren. De berekening is terug te vinden in het plan van de stichting. Wanneer het geld niet in een keer bijeen gebracht wordt, wordt het plan in delen uitgevoerd. Wie een bedrag over heeft voor dit plan, krijgt een bedankje afhankelijk van de hoogte van de donatie.

devi speelplek

Meer informatie over samen leven is samen leven project

Informatie over de crowdfundingactie en de plannen is te vinden op de website. Op zaterdag 26 november is er een vrijwilligersdag om een aantal werkzaamheden uit te voeren en nader kennis te maken met de initiatiefnemers van het project.

Devi speelplek zonder drempels

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen