Energiezuiniger wonen Ulvenhout

Foto: Energie Coöperatie Anneville

Wil jij je woning energiezuiniger maken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdag 17 november vanaf 19.45 uur.

Energie Coöperatie Anneville nodigt inwoners van Ulvenhout van harte uit voor een vrijblijvende informatieavond over mogelijkheden om uw woning energiezuiniger te maken. Geïnteresseerden zijn donderdag 17 november van harte welkom op de Hooizolder van Boerderij De Pekhoeve aan de Dorpstraat 92 in Ulvenhout. Om 19.30 uur staan de thee en koffie klaar.

Duurzame energie

De Ulvenhoutse Energie Coöperatie Anneville, de Bredase energiecoöperatie BRES en Hoom zijn alle drie organisaties zonder winstoogmerk die zich inzetten voor het gebruik van duurzame energie. Energie Coöperatie Anneville, een initiatief voor en door inwoners van Ulvenhout, heeft de afgelopen twee jaar in het dorp al de eerste succesvolle stappen gezet met de projecten ‘Zon op Jeugdland’ en ‘Zon op de Klokkebei’. Hoom, een initiatief van netwerkbedrijf Alliander, ondersteunt lokale energiecoöperaties en heeft met BRES in Breda diverse wijkacties georganiseerd.

Breda C02 neutraal

Energie Coöperatie Anneville, BRES en Hoom zijn klaar voor de volgende stap in het verduurzamen van Ulvenhout. De gemeente Breda steunt het initiatief van harte. Wethouder Paul de Beer: “Op deze manier willen we samen energiezuinig wonen voor iedereen mogelijk maken. En dat draagt weer bij aan onze doelstelling om in Breda in 2044 CO2-neutraal te zijn: dat betekent dat we net zoveel duurzame energie opwekken als we verbruiken. Dat kunnen we niet alleen; daar kunnen alle inwoners aan bijdragen en zo ook zelf profiteren van een lagere energierekening Daarom ben ik blij met dit initiatief in Ulvenhout”.

Energie Coöperatie Anneville, BRES en Hoom kunnen op een efficiënte manier helpen bij het uitvoeren van gekozen maatregelen. Er kunnen offertes worden aangeboden namens (lokale) aanbieders om de keuze voor het meest geschikte aanbod voor ieders persoonlijke situatie mogelijk te maken. Als meerdere buurbewoners kiezen voor eenzelfde maatregel, ontvangen zij bovendien dorpskorting.

Verloting WakaWaka lamp

Eind oktober hebben alle inwoners van Ulvenhout een uitnodiging voor de informatieavond in de brievenbus ontvangen. Daarin werd ook opgeroepen tot deelname aan een enquête over de behoeften en tips in het dorp. Onder de eerste invullers wordt tijdens de bijeenkomst een WakaWaka lamp op zonne-energie verloot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen