Laatste kans voor mantelzorgers

Foto: StiB

Tot uiterlijk eind dit jaar kan de mantelzorgwaardering aangevraagd worden. Deze mantelzorgwaardering bestaat uit een cadeaubon ter waarde van 75 euro voor personen,  die langdurig en onbetaald zorgen voor een ander.

Deze bon kan gebruikt worden bij het winkelen, voor een etentje of avondje uit. Mantelzorgers in Breda kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen op www.bredawaardeert.nl of telefonisch via Steunpunt informele zorg Breda (StiB): 076 750 32 00.

Voor wie?
Mantelzorgers zorgen lange tijd onbetaald voor iemand in hun omgeving. Vaak is dit de partner, een familielid of bekende. Alle mantelzorgers in Breda komen in aanmerking voor waardering en ondersteuning door StiB. Een voorwaarde voor deze mantelzorgwaardering is dat degene die verzorgd wordt, in de gemeente Breda woont. Ook mevrouw Gerlag vroeg de mantelzorgwaardering aan: “Met de bon kon ik een speciale appelboom kopen. Zo kan ik blijven denken aan Dymphna van 103, waar ik al ruim 20 jaar iedere week tijd mee doorbreng. Dubbel genieten dus!”

Aanvragen
De mantelzorgwaardering is tot eind december aan te vragen bij Steunpunt informele zorg Breda (StiB) op www.bredawaardeert.nl of telefonisch via 076-750 32 00. Mantelzorgers kunnen daar ook terecht voor meer informatie over hulp en ondersteuning.

Cookieinstellingen