Doodzieke Tijn (6) haalt lakkend geld binnen

Foto: Serious Request NPO 3FM

Een actie begonnen door een zesjarig ongeneeslijk ziek jongetje in het Glazen Huis in Breda heeft woensdag al ruim 220.000 euro opgebracht. En de teller loopt nog steeds. Tijn heeft nog een jaar te leven en had met zijn ouders besloten zich in te zetten voor de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request van NPO 3FM.

Tijn lijdt aan hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten. Wie geld doneert kan zijn of haar nagels laten lakken door Tijn onder het motto Lak Aan. Dat doet hij via een gat in het glas van het Glazen Huis. De animo om hieraan mee te werken is enorm groot. Lange rijen staan er te wachten.

Op sociale media is de actie van de jongen al omgedoopt tot Heel Nederland Lakt. Naast tal van particulieren hebben ook bekende Nederlanders als Marco Borsato, dj Hardwell, Dorian van Rijsselberghe, PVV-leider Geert Wilders en Nick Schilder van Nick & Simon het initiatief omarmd. Op sociale media laten ze hun gelakte nagels zien en dagen ze collega’s en volgers uit dit voorbeeld te volgen of geld te geven. Bekijk wat het tot nu toe heeft opgeleverd op de Kom in Actie website en DOE MEE.

Tijn roept heel Nederland om mee te doen, dus:

Dus:
1. Lak je nagels
2. Doneer via 3fm.nl/tijn
3. Deel de foto van je nagels op Facebook, Instagram of Twitter met #lakaan en #sr16
4. Daag je vrienden uit om hetzelfde te doen

https://twitter.com/RicoVerhoeven/status/811681489930899457

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen