Kim Feenstra schiet mooie plaatjes voor SR16

Foto: Shoots & More Breda

Kim Feenstra, die naast model en actrice sinds kort ook als fotograaf actief is, schoot op woensdagavond rond half negen haar laatste plaatje in de Glazen Fotostudio van Shoots & More in de Nieuwstraat. De tussenstand van hun actie bedraagt 3.000 euro. Breda Nieuws sprak daarna kort met haar.

Kim wilde, na de geslaagde actie in 2014 (wereldrecord selfies) samen met Shoots & More, graag opnieuw in actie komen. “Naar aanleiding van het programma ‘het perfecte plaatje’ leek het me wel leuk om shoots aan te bieden en dat geld dan te doneren aan Serious Request”, vertelt Kim. In dit programma dat te zien was op RTL4, is ze als tweede geeindigd. Ze kan en wil nog niet kiezen tussen voor of achter de camera staan. En waarom zou ze, ze kan het op dit moment nog beide doen. Wel neigt ze de laatste tijd meer naar achter de camera staan. “In 2017 zit ik alweer 10 jaar in het vak dus ik ben wel toe aan iets nieuws. En daarom vind ik het leuk dat ik het nu kan combineren”, licht ze toe. Ze ziet dan tegenwoordig ook overal plaatjes.

Het meest bekende plaatje wat het grote publiek van haar kent, is waarschijnlijk wel die prachtige selfieshoot uit het RTL4 programma. We vroegen haar hoe je nu de beste selfie maakt (en dit willen we allemaal weten natuurlijk): “Ik zou goed naar jezelf kijken in de spiegel. Kijk goed naar je gezicht, wat je favoriete kant is. En heel veel mensen houden bij het maken van een selfie hun telefoon in hun hand. Maar tegenwoordig zit er natuurlijk op elke telefoon een zelfontspanner dus je kunt deze ook neerzetten. En dan lijkt het net of iemand anders de foto heeft gemaakt. En licht! Zorg altijd dat je het licht in je gezicht hebt”.

Vandaag ging het niet om de perfecte selfie, maar om de fotoshoots voor Serious Request. Kim vindt het belangrijk om zich in te zetten voor haar medemens. “Ook al klinkt het allemaal heel cliche, ik heb het op dit moment heel erg goed en dan wil ik graag iets terug doen. Ik vind dit een heel mooi initiatief, ook omdat het elk jaar voor een ander goed doel is. Ook al is december relatief gezien voor heel veel mensen een dure maand, wordt er toch heel veel geld gedoneerd. Iedereen draagt zijn steentje bij, tot hun laatste euro. En dat vind ik mooi om te zien en wil ik dus graag deel van uitmaken”, aldus de kersverse fotografe.

Kim Feenstra

De eerste persoon die vandaag door Kim op de foto werd gezet, was Glazen Huis DJ Frank van der Lende. Frank bleek erg fotogeniek en ze heeft een hele toffe foto van hem gemaakt, in een rock en roll thema. Zijn collega Domien, die vele vrouwelijke fans heeft wegens zijn knappe looks, lag op dat moment nog te slapen dus is helaas niet op de gevoelige plaat vastgelegd. Als Kim zelf een liedje aan zou mogen vragen bij de mannen, zou ze kiezen voor ‘het land van’, van Lange Frans & Baas B. Dat vindt ze ook wel in deze tijd passen: “mensen zijn de laatste tijd niet heel erg lief voor elkaar en dan is het mooi om te zien dat zo’n actie als deze mensen weer dichter bij elkaar brengt. Daarom, het land van. Dit is het land van ons, waarin wij leven en wij moeten gewoon respect voor elkaar hebben”. Mooi gezegd, Kim!

Kim Feenstra foto voor sr16

Foto: NPO 3FM Serious Request

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen