MediaLab Festival op locatie groot succes

Foto: Jostijn Ligtvoet

Maar liefst 2.500 leerlingen van 44 basisscholen in Noord-Brabant hebben de afgelopen maanden het MediaLab Festival op locatie bezocht. Cubiss organiseerde deze interactieve en soms digitale speeltuin in samenwerking met Cinekid en met medewerking van de bibliotheken. Tilburg, Eindhoven en Breda waren in september en november gastheer voor het festival.

Ingrid de Jong, adviseur educatie en projectleider mediawijsheid bij Cubiss: “We zijn ontzettend trots dat we dit festival naar Brabant hebben gehaald. Leerlingen en hun leerkrachten hebben hier op een speelse manier ontdekt en ervaren wat media en technologie is, hoe het gemaakt wordt en vooral wat de kracht ervan is. Wij zijn erg tevreden over de opkomst en het enthousiasme van de kinderen en hun leerkrachten! Zij hebben zelf ontdekt hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk eenvoudig verrijken.”

Groot enthousiasme MediaLab Festival
Op de drie verschillende locaties ontving Cubiss maar liefst 2.500 basisschoolleerlingen die in diverse workshops aan de slag gingen met de nieuwste technologische ontwikkelingen. De aanwezige kinderen gaven het MediaLab Festival gemiddeld een 9.1, een ontzettend mooi cijfer waaruit het enthousiasme blijkt. Niet alleen vonden ze het festival ‘leuk’ en ‘vet’, ze hebben ook ‘creatief denken’ en ‘samenwerken’ geleerd, geven ze aan. Leerkrachten waren zeer tevreden (gemiddeld een 8.0 als waardering) over de organisatie en zien het MediaLab Festival volgend jaar graag terugkomen.

Makersbuzz: mobiele makersplaats
Het MediaLab Festival op locatie werd in de drie Brabantse steden aangevuld met de MakersBuzz van Cubiss. Een mobiele makersplaats waarin leerlingen via workshops kennis maken met moderne en digitale maaktechnieken binnen de vier thema’s Programmeren, Maken, Media en Spel. Bovendien komen alle 21e eeuwse vaardigheden aan bod. Dit jaar heeft de MakersBuzz 5.000 leerlingen en 500 leraren bereikt via workshops op school of bij de bibliotheek en tijdens het MediaLab Festival.

Leerkracht speciaal onderwijs, basisschool het Kompas in EttenLeur: “Met de MakersBuzz op school zijn de kinderen aan de slag gegaan met ontdekkend leren. Juist als het even misgaat leren kinderen er veel van. Kinderen ervaren bijvoorbeeld zelf dat programmeren letterlijk stapje voor stapje moet.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen