2024 wordt een jaar vol festivals en events in Breda

18 jan , 7:32 Nieuws
538 koningsdag2019 bianca dijck 19 1
Bianca Dijck | Flits en Klik
Ook dit jaar staan er weer een hoop leuke festivals en evenementen op de planning in Breda.
Hierbij een overzicht van de evenementen die dit jaar gaan plaatsvinden in Breda.

Klunen

  • 21 januari
Dit jaar is het thema We zijn van de Kaort! Koop een Klûnkaart en kom alle deelnemende cafés binnen. Heb je een volle stempelkaart, dan kun je deze inleveren voor een klûnkruisje. Ook steun je met de aankoop van zo'n kaart Bredase goede doelen. Dit jaar zijn de goede doelen Het Speelbos van Breda en de Grote Kerk van Breda.
Koop hier je klûnkaart.

Ploegendienst Winterfestival

  • 27 januari
Ploegendienst Winterfestival vindt plaats op P5, naast het NAC Stadion. Artiesten als Kleine Viezerik, NELLZZ, Carista en Bad Boombox komen deze dag naar Breda om het parkeerterrein om te toveren tot een festivalterrein.
Tickets voor Ploegendienst Winterfestival kun je hier bestellen.

Carnaval

  • 9 - 13 februari
Tijdens Carnaval staat er in Breda weer veel op de planning. Met als hoogtepunt de Grote Optocht. Deze trekt op carnavalsmaandag door het Kielegat.

Duikboot Lente Festival

  • 23 maart
Breepark is 23 maart het terrein van het Duikboot Lente Festival. Het is de mooiste afsluiting van de winter of juist het perfecte begin van de lente. Op de line-up staan onder andere Benny Rodrigues, Kolter en Joëlla Jackson.
Koop je kaarten voor Duikboot Lente Festival hier .

Hop On Hop Off Festival

  • 5 - 7 april
De kunstijsbaan in Breda wordt weer omgetoverd tot het grootste speciaalbier en foodtruck festival van de Benelux. Het enige dat jij nodig hebt is een instapkaart!
Koop hier alvast je instapkaart.

Urban Trail Breda

  • 21 april
Er wordt dit jaar weer gewerkt aan een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, cultuur en architectuur samenkomen. Je ontdekt tijdens de Urban Trail Breda ontdek je unieke plekken en verborgen parels in de binnenstad. Loop de korte route (ongeveer 5-6 km) of kies voor de lange route (ongeveer 10-12 km).
Schrijf je hier in voor de Urban Trail Breda.

Free Your Mind Kingsday

  • 26 - 27 april
Dit technofestival zal plaatsvinden op Breda Airport. De organisatie verwacht dat er zo'n 70.000 festivalgangers komen verspreid over de twee dagen. Het grootste techno podium van de wereld! Ook zit er bij het festivalterrein een camping.
Tickets voor Free Your Mind Kingsday zijn hier te bestellen .

538 Koningsdag

  • 27 april
Als je de verjaardag van de koning goed wilt vieren, dan ben je bij 538 Koningsdag aan het juiste adres. Hier kun je namelijk de grootste namen van Nederland op het podium verwachten als het aankomt op artiesten. Zo opende Son Mieux vorig jaar deze feestdag, gevolgd door onder andere Snelle en Goldband. Ook kun je er DJ's als Afrojack en Armin van Buuren verwachten. De line-up voor dit jaar is nog niet bekend.
De kaartverkoop voor dit evenement is nog niet gestart.

Breda Jazz Festival

  • 9 - 12 mei
De voorbereidingen voor de 52ste editie van het Jazz Festival zijn al in volle gang. Traditiegetrouw wordt het programma op Tweede Paasdag bekend gemaakt.
Veel optredens zijn gratis te bezoeken, voor enkele optredens heb je wel tickets nodig.

Vieze Anita Festival

  • 18 mei
Het terrein van 't Zoet wordt 18 mei het terrein van Vieze Anita Festival. Verwacht kunst, verwacht kitch, maar vooral nattigheid.
De kaartverkoop start op 27 februari.

Ik Zie U Graag

  • 18 en 19 mei
Ik Zie U Graag trekt dit jaar de stad in. Naast shows in Mezz kun je ook genieten van optredens in het Chassé Theater en Nieuwe Veste. Er is in dit weekend aandacht voor aanstormend Belgisch talent, maar natuurlijk vind je ook bekende Belgische acts op het festival.
Scoor hier alvast je passe-partout voor het weekend.

Dancetour 2024

  • 19 mei
Ook Dancetour keert dit jaar terug naar Breda. Veel is er niet bekend, wel dat het ook dit jaar weer gratis is!

Spanjaardsgat Festival

  • 22 - 26 mei
Dit jaar staat onder andere het Breda Festival Orkest weer op het ponton. Meer informatie over het programma volgt nog. Toegang tot het Spanjaardsgat Festival is gratis.

Wijnfestival Ontkurkt

  • 7 - 9 juni
Geniet van een weekend lang vol toegankelijke, bijzondere en exclusieve wijnen. Laat je meeslepen in de wereld van smaken. Je ontdekt diverse, uitstekende wijnen en geniet van heerlijke gerechten, van borrelplank tot maaltijd.
Koop hier je kaartje voor één van de dagen.

Ploegendienst

  • 29 - 30 juni
Ploegendienst is een house en technofestival met een diverse line-up. Dit festival vindt plaats bij de Galderse Meren. De line-up van het festival is nog niet bekend. Met meerdere podia is het festival in ieder geval groot genoeg voor een spectaculaire line-up.
De kaartverkoop voor dit evenement start op 30 januari 2024.

Breda Live 2024

  • 5 - 6 juli
Het Chasséveld wordt vrijdag 5 en zaterdag 6 juli weer omgebouwd tot een podium voor Brabantse gezelligheid. Vorig jaar traden onder andere Maan, Suzan & Freek en Scooter op. De line-up van dit jaar is nog niet bekend.
De kaartverkoop start op 27 januari. Je kunt je hier alvast aanmelden om als eerste aan kaartjes te komen.

Brand Parkies

  • Vanaf 9 juli
Kijk jij ook al uit naar die heerlijke avondjes in het park? Op Brand Parkies kan je iedere avond genieten van grote bekende bands en ontdek je het opkomende talent bij jou in de buurt. Vanaf 9 juli maakt Brand Parkies 6 weken lang Dordrecht, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom onveilig met een fantastische reeks gratis toegankelijke concerten.

Breda in Concert

  • 20 juli
Ook dit jaar keert Breda in Concert weer terug naar het Chasséveld. De line-up is nog niet bekend, maar het zal vast weer één groot meezingfeest worden.
De kaartverkoop begint op 3 februari om 10:00.

Trailerfest

  • 10 augustus
Op dit festival in het Breepark hoor je voor ieder wat wils. Van Disco tot aan House en van Dance tot aan Drum & Bass. Zoals het festival zelf zegt: 'Blijf vooral lekker weg bij Trailerfest. Koop geen kaarten. Tickets zijn veel te duur.'
Daar hebben de bezoekers niet naar geluisterd, de voorverkoop was in een mum van tijd uitverkocht.

Havenfeesten Breda

  • 16 - 18 augustus
De Havenfeesten Breda is het gezelligste zomerfeest van Breda. Duik tijdens de derde editie in de betoverende sfeer van de haven en ontdek de onweerstaanbare charme die alleen Breda te bieden heeft.

Duikboot Festival

  • 31 augustus
De Asterdplas in Breda zal zaterdag 31 augustus weer worden overspoelt met houseliefhebbers. Met meerdere podia heb je genoeg keuze om er zo jouw ideale dag van te maken.
De voorverkoop van de combitickets was snel uitverkocht.

Tranen van Van Cooth

  • 31 augustus
Het is dit jaar tijd voor de 20ste editie van het levensliedfestival. Een betoverende dag vol hart strelende klanken, waarbij de binnenstad wordt opgefleurd door koren die smartlappen en zeemansliederen ten gehore brengen. Toegang is gratis!

Breda Barst

Veel is er nog niet bekend over Breda Barst 2024. Wel is zeker dat de organisatie ook dit jaar iedereen weer verwelkomt om gratis langs te komen.

HBO Intro Festival

  • 12 september
Ook dit jaar strijkt het HBO Intro Festival weer neer op het Chasséveld. Toegang krijg je alleen als je een uitnodigingsmail hebt gehad. De toegang is wel gratis!

BredaPhoto Festival

  • 13 september - 3 november
Op bijzonder locaties in de stad zijn werken te zien van fotografen over de hele wereld. Het thema van dit jaar is: Journeys.

Dream Village Festival

  • 14 - 15 september
De Lage Aard in Breda wordt ook dit jaar weer het festivalterrein voor Dream Village. Er is voor dit jaar nog geen line-up bekend. Vorig jaar stonden onder andere La Fuente, Lucas & Steve en David Guetta op het programma.
Kaarten voor Dream Village Festival zijn nog niet te koop. Je kunt je hier registreren voor de pre-sale.

Stripfestival Breda

  • 28 en 29 september
Ook dit jaar vindt het stripfestival plaats in het Chassé Theater Breda. Verder heeft de organisatie nog niet veel bekend gemaakt. Houd vooral hun sociale media in de gaten voor updates.

Singelloop Breda

  • 6 oktober
Er is nog niet veel bekend over de Singelloop Breda 2024. Maar één ding is zeker; deze dag wordt de binnenstad van Breda weer traditioneel omgetoverd tot hét weekend van de Singelloop.
Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin )