Wij zijn op zoek naar een Adviseur Planning & Control

Foto: Pexels

Vind jij het een uitdaging om het management te adviseren bij het sturen en beheersen van de organisatie en de uitvoering van de (P&C-)producten? Voel jij je met je collega’s van het team P&C verantwoordelijk om een bijdrage hieraan te leveren?

Lees dan verder!

Welk talent zoeken wij?

Je hebt een feilloos gevoel voor organisatorische, politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je krijgt te maken met verschillende organisaties (brandweer, meldkamer, gemeenten, etc.) en moet dus ook goed kunnen omgaan met verschillende culturen, terwijl je tegelijkertijd het belang van het grotere geheel niet uit het oog verliest. Je bent een onafhankelijke, sterke persoonlijkheid en bent in staat hoofd- en bijzaken te scheiden. Je neemt vanzelfsprekend de rol van specialist op je en je bent in staat om als business partner mee te denken met de organisatie over mogelijke scenario’s en alternatieven.

Je bent integer, stressbestendig, resultaatgericht, overtuigend, van nature gericht op samenwerking en beschikt over een proactieve houding. Tenslotte vinden wij het belangrijk dat je een fijne collega bent die een bijdrage levert aan het team.

Wij zijn nieuwsgierig naar jou als je:

  • een relevante opleiding op WO-niveau hebt afgerond of een WO-werk- en denkniveau hebt aangevuld met beroepsopleidingen;
  • minimaal 3 jaar ervaring in een adviesfunctie hebt;
  • een pakkende brief weet op te stellen waarin je je motivatie voor deze functie duidelijk weet te omschrijven.

Wat houdt de functie van Adviseur Planning en Control in?

Voor ons team Planning & Control zoeken wij een gedreven collega die binnen de organisatie de financiële spil vormt. Je focust je onder andere op het ontwikkelen en invoeren van bedrijfseconomische kaders en het financieel beleid. Daarnaast ben jij een professionele gesprekspartner voor de budgethouders en managers.

Als Adviseur Planning en Control ben je elke dag aan de slag met:

  • het uitvoering geven aan de planning- en controlcyclus en het (mede) samenstellen van onder andere de begroting, rapportages en financiële jaarstukken;
  • het bijdragen aan de verdere inrichting en borging van de planning &control-cyclus en het geven van impulsen ter voortdurende verbetering hiervan;
  • het actief adviseren van het management over het sturen op ambities, doelen en resultaten binnen de gestelde kaders. Je doet dit vanuit financiële deskundigheid, bedrijfseconomisch oogpunt en fiscaal inzicht.

Wordt Veiligheidsregio Midden West Brabant jouw nieuwe werkgever?

Veiligheidsregio Midden West Brabant is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Dit is de grootste regio van Nederland qua oppervlakte en deze regio strekt zich uit van Oisterwijk tot Bergen op Zoom en van de Belgische grens tot de provincie Zuid-Holland. De Veiligheidsregio is een netwerkorganisatie en werkt samen met de GGD, Politie, Defensie, Justitie én burgers om de veiligheid te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises. Brandweer Midden West Brabant maakt met haar 69 kazerne posten, hier ook onderdeel van uit. Zo’n 1900 medewerkers zetten zich in voor crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, handhaving van openbare orde, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en veiligheid. Deze unieke organisatie kent een verscheidenheid aan medewerkers: van vrijwillig tot beroeps brandweer medewerker, van adviseur risicobeheersing tot adviseur veiligheid, van technisch medewerker tot communicatieadviseur. Allemaal vormen ze een belangrijke schakel in het proces gericht op een veilige samenleving.

De afdeling Financiën, Planning en Control is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het financiële beleid binnen de Veiligheidsregio en ondersteunt het primaire proces. De afdeling bestaat uit drie bureaus, te weten de Financiële Administratie, Audit en Control, en Planning & Control en heeft 19 formatieplaatsen.

Wat biedt Veiligheidsregio MWB?

Werken bij Veiligheidsregio MWB betekent onderdeel zijn van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio. Wij groeien in slagvaardigheid, wij staan voor professionaliteit, wij zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we aan continue verbetering en dat doen we met elkaar.

Werken bij de Veiligheidsregio MWB betekent dat je, gebruik makend van jouw talent, in welke functie dan ook, een unieke maatschappelijke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio.

Daarbij bieden we een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden aan zoals:

  • een vaste aanstelling (na een jaar voldoende functioneren);
  • een bruto salaris tussen de € 3.266,- en € 4.740,- per maand (schaal 11 CAR-UWO);
  • een Individueel Keuze Budget (van 16,3% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
  • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.
  • standplaats Breda

Je bent vooral aan het werk in Breda, in voorkomende gevallen worden echter ook werkzaamheden elders in de regio verricht.

Enthousiast geworden over deze baan?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Brigitte Knoop, Hoofd Financiën, Planning en Control, telefoon 06-22991312.

Wil je solliciteren? Stuur dan uiterlijk 19 februari 2017 je sollicitatie naar: [email protected] onder vermelding van de functienaam en het vacaturenummer.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 23 en 24 februari 2017, de tweede ronde in de week daaropvolgend. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijk gebleken geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen