Groepsbijeenkomsten ‘Alleen en dan verder’

Foto: Publiek domein

Indigo Brabant start in samenwerking met Steunpunt informele zorg Breda (StiB) een gespreksgroep voor mensen die een partner hebben verloren op maandag 13 maart. Het overlijden van een naaste is een ingrijpende gebeurtenis.

Tijdens de groepsbijeenkomsten ‘Alleen en dan verder’ gaan mensen hierover met elkaar in gesprek. Het kost vaak tijd om een nieuwe balans te vinden en de situatie te accepteren. De groep start op maandag 13 maart van 14.00-16.00 aan de Teteringsedijk 37 in Breda. Deelname is gratis.

Geen kant en klare oplossingen

De grote vraag is: hoe doe je dat: een nieuwe balans vinden en de situatie accepteren? Er zijn geen kant en klare oplossingen. Soms kunnen anderen hierbij helpen of op andere mogelijkheden wijzen. Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod. Bijvoorbeeld over rouw, het verwerken van het verlies, vormgeven aan het dagelijks leven, steun vragen, contacten onderhouden en genieten van het leven. Er is veel ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen. Met als doel om uiteindelijk op een nieuwe manier weer vooruit te kunnen kijken.
Informatie en aanmelden
Er zijn in totaal drie groepsbijeenkomsten: op maandag 13, 20 en 27 maart. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Anna-Reina van der Sluis van Indigo Brabant: [email protected]of 088-0161800. Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen