Berucht hostel Night Flight zorgt nog steeds voor slapeloze nachten

Foto: Overlast Hostel Breda

Omwonenden van hostel Night Flight aan de Nijverheidssingel ondervinden elk weekend nog veel overlast. De in oktober opgestelde regels worden stelselmatig niet nageleefd.

In juli 2016 was de buurt de jarenlange overlast en de houding van het hostel meer dan beu en maakte ze dit met spandoeken kenbaar. In augustus bleek dat het hostel al jaren zonder exploitatievergunning gerund werd. Uiteindelijk is in oktober de vergunning afgegeven met daarin een aantal aanvullende voorwaarden. Vanaf oktober wordt bijna elk weekend meerdere voorwaarden geschonden aldus buurvrouw Patricia van den Boogaart. Ze laat weten: “Ze lappen alle regels aan hun laars en cashen ondertussen al maanden door!”

Gasten blijven hangen rondom het hostel, alcohol wordt binnen en buiten het hostel genuttigd, de buurt ondervindt hinder van de komende en vertrekkende gasten en de rommel die ze achterlaten wordt -tegen de afspraken in- niet opgeruimd. Dit zijn slechts enkele ergernissen. Op Facebook wordt fel gereageerd waarom de gemeente dit laat gebeuren.

Kim van Hal had eveneens te maken met een slechte ervaring: “Het is er verschrikkelijk én je wilt er niet binnen blijven. Je zou nog liever op straat slapen. Een en al oplichterij daar.”

SP fractievoorzitter Bas Maes: “Deze foto’s lijken me in ieder geval het bewijs dat Night Flight zich niet aan de afspraken houdt!”

Burgemeester Depla reageert op de klachten: “Er zijn duidelijke opdrachten gegeven aan het Hostel om overlast te voorkomen en te bestrijden. Ik overleg met de afdeling toezicht.”

Overvast van buren Nightflight Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen