Stapels kinderboeken voor Happy Hippo

Foto: Nieuwe Nobelaer

Etten-Leur zette haar schouders eronder om de samenleving een stapje vooruit te helpen. Afgelopen weken hebben de inwoners van Etten-Leur massaal gehoor gegeven aan de oproep om lees- en prentenboeken te doneren. Bij elkaar zijn meer dan 1500 boeken verzameld voor stichting Happy Hippo.

De boeken worden gedoneerd aan Happy Hippo die zich inzet voor kinderen uit de armste milieus van de samenleving. In samenwerking met de voedselbank stelt de stichting boxen samen met alle benodigdheden om deze kinderen een feestelijke verjaardag te kunnen bezorgen. Van slingers, ballonnen, limonade en traktaties tot cadeaubonnen, lees- en prentenboeken. De stichting heeft aangegeven aangenaam verrast te zijn met het overweldigende resultaat. “Wij zij zeer blij om te zien dat mensen zo massaal gehoor geven aan de oproep. Wij gaan nu onze uiterste best doen om de boeken op de juiste bestemming te krijgen.”

Initiatief van Nieuwe Nobelaer

Het initiatief voor deze actie komt van Nieuwe Nobelaer, wiens taak het ook is om te anticiperen op maatschappelijke vraagstukken. “Ieder kind verdient het om het beste uit zijn of haar leven te kunnen halen. Ik hoop dat we met deze actie kunnen bijdragen aan een mooie verjaardag voor alle kinderen die dat goed kunnen gebruiken.” aldus Vliegenthart, directeur  van Nieuwe Nobelaer.

De afsluiting van de actie vond op feestelijke wijze plaats op woensdagmiddag tijdens het 35-jarige jubileum van de speelotheek in Nieuwe Nobelaer. Na een korte toespraak waarbij ook de vele vrijwilligers van de speelotheek in het zonnetje werden gezet overhandigde Vliegenthart symbolisch een pakket met verzamelde prentenboeken aan Saskia Hardeman van stichting Happy Hippo. Happy Hippo en Nieuwe Nobelaer bedanken iedereen uit Etten-Leur die heeft bijgedragen aan de actie.

Reacties