Jos Vogels wint koffer met 925.000 euro

Foto: Roy Beusker Fotografie.

Jos Vogels (64) uit de Haagse Beemden is de gelukkige winnaar van 925.000 euro in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ dat zondagaavond werd uitgezonden op RTL. Nadat Jos 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij dit geldbedrag in de wacht tijdens het ‘Gouden Koffer Spel’.

Caravanverkoper Jos ging voorbereid de show in. Aan de desk met Linda haalt hij uit zijn broekzak een briefje: “Ik heb een lijstje bij me met koffernummers, op volgorde waarop ik ze ga openen. En vorige week werd ik wakker met nummer 14 in gedachte, daarom speel ik met koffer 14.” Neef Marcel, die mee was met Jos, dacht onderweg naar de studio al zeker te weten dat zijn oom de finale ging bereiken.

Nadat Jos het bod van 925.000 euro accepteert: “Wat een geluk! Ik ga mijn vrouw zo bellen. Ze gelooft het vast niet, die denkt dat ik haar voor de gek houd. Ik ga in ieder geval met Marcel een mooie reis maken naar Australië en Nieuw-Zeeland én ik koop een nieuwe caravan.”

Jos stopt precies op het goede moment. Wanneer hij volgens zijn lijstje was doorgespeeld, had hij de twee duurste koffers geopend van 2 miljoen euro en 5 miljoen euro. In de koffer waarmee hij speelde, koffernummer 14, zat tien euro.

Hoogste deal sinds zeven jaar

De laatste keer dat een winnaar de studio verliet met zo’n bedrag, is zeven jaar geleden. In 2010 won Connie uit Hank, ook uit Noord-Brabant, een bedrag van 1 miljoen euro in de studio van Miljoenenjacht.

Jos was vanavond samen met 49 wijkgenoten uit postcodegebied 4824 te zien in de spelshow. Zijn buurtgenoten en alle andere deelnemers in de studio gingen met een Philips Izzy Multiroom speaker naar huis. Wijkgenoot Sietske wist het finalespel ook te bereiken, maar viel als eerste af. Zij wint 1.000 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen