“Schuif aan Met je hart” … aan de langste koffietafel van Breda was een succes!

Foto: Met je hart

Het initiatief tot verbinding van stichting Met je hart i.s.m. studenten van de NHTV afgelopen zondag 21 mei, was een groot succes. Vroeg in de ochtend werd de tafel mooi gedekt door studenten van de NHTV, het team van AH Valkeniersplein verzorgde de lekkernijen, het weer was prachtig én de koffie verzorgd door een échte barista van Kaldi Mobiel stond klaar in het park aan de Croystraat voor Woonzorgcentrum Thebe De IJpelaar.

De oproep tot verbinding was in de voorgaande weken verspreid onder de ouderen van Met je hart, alle vrijwilligers en betrokken buurtbewoners. Meer dan 100 Bredase ouderen, vrijwilligers en buurtbewoners schoven die morgen aan en maakten er een onvergetelijke ochtend van.

De wens van stichting Met je hart om kwetsbare zelfstandig wonende ouderen meer en meer te mogen verbinden met de wijk is gerealiseerd. Meer dan honderd ouderen, vrijwilligers en buurtbewoners schoven vanmorgen aan! “Wij zorgen dat mensen er voor elkaar kunnen zijn en elkaar ontmoeten”, aldus Marieke Eising, coördinator van stichting Met je hart Breda. “Kwetsbare ouderen verbinden, dat is onze missie, met elkaar én met de wijk. We hebben in Breda reeds contact met ruim 100 kwetsbare ouderen en zijn er trots op dat we met een enthousiast vrijwilligersteam structurele waardevolle ontmoetingen voor hen mogen organiseren

OVER MET JE HART

Met je hart organiseert structureel waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. Zelfstandig wonende ouderen die gevoelens van eenzaamheid kennen. Wij slaan een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Wij zorgen dat mensen er voor elkaar kunnen zijn en elkaar ontmoeten.

Met je hart ging eind 2015 in Breda van start met een enthousiast vrijwilligersteam! Goed om te kunnen constateren dat 1,5 jaar na de start – ook in Breda – de zo gewenste ‘oproep tot verbinding’ volop gehoor krijgt.

Een paar feitjes:

  • In waardevol contact met rond de 100 kwetsbare zelfstandig wonende ouderen
  •  Actief in de wijken IJpelaar, Overakker, Ginneken, Zandberg en stukje Centrum
  •  Realisatie van gemiddeld 5 waardevolle ontmoetingen per maand
  •  Realisatie van minimaal 8 waardevolle ontmoetingen per persoon per jaar
  •  Vaste stamtafels in 4 Bredase restaurants én meerdere stamtafels ‘in oprichting’
  •  Enthousiast vrijwilligersteam dat zich structureel inzet met heel hun hart
  •  Fantastische relatie met de lokale horeca, maar liefst 34 restaurants en 6 kleine (horeca)ondernemers deden eind 2016 mee aan de restaurantcampagne EET met je hart (6 weken lang, vragen onze restaurants 1 euro extra op tafelrekening)

Kwetsbare ouderen verbinden. Dat is onze missie.

Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen ervoor dat mensen er voor elkaar zijn en dat ze elkaar ontmoeten. Wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt.

www.metjehart.nl
www.facebook.com/MetjehartBreda

 

CONTACT | Marieke Eising | [email protected] | 06-39837028

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen