Kamervragen SP over geitenstallen in Bavel

Foto: Screenshot NOS video

De SP heeft maandag vragen heeft gesteld aan Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) naar aanleiding van de Nieuwsuur-uitzending van afgelopen donderdag.

Hieruit bleek dat lokale bestuurders dringend behoefte hebben aan helder advies op basis waarvan zij een vergunning voor geitenstal zoals in Bavel is voorzien, kunnen weigeren.

“Niet vooruit met de geit, maar d’r uit met de geit!”, luidt de slogan van het protest tegen de komst van een megastal met 2700 geiten in Bavel. Ga naar het Nieuwsuur artikel.

SP-Kamerlid Frank Futselaar vraagt onder andere de Staatssecretaris naar zijn reactie op de Nieuwsuur-uitzending over gemeenten die worstelen met de groei en de komst van lucratieve en schadelijke geitenstallen. Ook wil hij zijn reactie weten op de komst van een stal voor 2700 geiten naar Bavel. Volgens de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Breda is er “geen juridische haak geeft om ‘nee’ te kunnen zeggen”. De heer Futselaar wil een reactie hierop van de Staatssecretaris.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen