Nationale Talentenbank en Wijzer met je beperking bundelen krachten

Foto: Corné Hannink

Nationale Talentenbank en Wijzermetjebeperking.nl gaan een nauwe samenwerking aan door elkaar op strategisch niveau te versterken en de krachten te bundelen om een groter bereik te realiseren.

Beiden hebben de ambitie om de wereld voor mensen met een beperking en hun mantelzorgers transparanter te maken. Waarbij de Nationale Talentenbank zich richt op de arbeidsmarkt en opleiding, geeft Wijzermetjebeperking.nl daarnaast ook inzicht in de zorgmarkt, onderwijs en vrije tijdsbesteding.

De samenwerking biedt beiden een kans om nieuwe initiatieven te ontwikkelende en de gemeenschappelijke ambitie verder uit te bouwen. Zij hebben het voornemen om binnen een nieuw op te richten stichting samen zorg te dragen voor een nauw verweven netwerk, met als doel partijen binnen alle doelgroepen nader tot elkaar te brengen. Op die manier hebben zij tot doel dat zowel particulieren als professionals elkaar makkelijker kunnen vinden, zodat een hulpvraag sneller en beter ingevuld kan worden.

Daarnaast hopen zij dat particulieren en professionals elkaar gaan helpen met innovatieve oplossingen binnen de zorg, het onderwijs en op werkgebied. De komende maanden zal nader onderzocht worden op welke manier het partnership verder vorm gegeven gaat worden. De realisatie van de stichting is mede afhankelijk van ondersteuning van derden. Partijen streven ernaar de plannen eind 2017 ten uitvoer te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen