Hostel Nightflight wuift verantwoordelijkheid weg

Foto: Overlast Hostel Nightflight

De SP Breda heeft vragen gesteld aan het college over de “alsmaar voortdurende overlast omwonenden hostel Night Flight”.

In de oktober 2016 verstrekte exploitatie vergunning staat een aantal voorwaarden die volgens omwonenden structureel (bijna) wekelijks overtreden worden. Zo hangen gasten rond het hostel (voorschrift 11), wordt het onveilige niet omheinde dakterras gebruikt (voorschrift 14) is er drank en softdrugs in het hostel aanwezig en wordt deze genuttigd (voorschrift 15 en 16), wordt de rommel die gasten veroorzaken in de omgeving niet door de exploitant opgeruimd (2) en is de exploitant niet altijd aanwezig (voorschrift 1).

De gekozen locatie van hostel Nightflight pal naast appartementen, vereist echter strenge voorwaarden en naleving daarvan, aldus de SP. In een reactie aan Omroep Brabant (video) laat Bas Maes (SP Breda) weten. “Ze willen wel de vruchten plukken van de vergunning, maar ze willen zich vervolgens niet aan de regels houden.”

De SP vraagt onder andere aan het college: “Wanneer gaat u daadwerkelijk ingrijpen om niet alleen op papier maar ook in de praktijk een eind aan de overlast te maken?” En wordt gevraagd welke mogelijkheden er zijn om de overlast te beperken en vraagt de SP om een reactie op de voortdurende overlast voor de omwonenden.

De exploitant van hostel Nightflight mevrouw Otero zegt in een reactie aan Omroep Brabant weinig te kunnen met de eisen van de vergunning en zijn volgens haar bijna niet uit voeren.

Spandoek Night Flight NEE

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen