Gratis cursus: Begeleiden van cliënten naar vrijwilligerswerk

Foto: Breda Actief

Speciaal voor organisaties en professionals die cliënten begeleiden op het gebied van participatie biedt Breda Actief een gratis cursus over hoe cliënten duurzaam kunnen worden begeleid naar vrijwilligerswerk. Deelnemers krijgen advies en informatie over wat voor soort vrijwilligerswerk passend kan zijn en hoe vervolgens een duurzame plek gecreëerd kan worden.

Een ander thema is om zowel vanuit de cliënt als vanuit de organisatie te bekijken wat nodig is om tot een goed resultaat te komen. Verder krijgen deelnemers algemene informatie over vrijwillige inzet, het gebruik van www.bredavoorelkaar.nl en het verdere begeleidingsproces. Natuurlijk is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen. Begeleiders van cliënten kunnen na deze cursus leggen zelf contact zoeken en in gesprek gaan met organisaties om zo tot een passende vrijwilligersplek te komen voor cliënten.

De cursus vindt plaats op woensdag 6 september van 9.30 – 12.00 uur bij Breda Actief aan de Heerbaan 100 in Breda. Aanmelden kan tot en met 31 augustus via de Vrijwilligersacademie Breda.

Vragen?
Neem contact op met Anu Veldhuis of Claudia Rens van Breda Actief: telefoon 076 5233555 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen