Provincie verlengt campagne ‘Natuurverdubbelaar’

Foto: Pixabay

De provincie Noord-Brabant verlengt de subsidiecampagne voor crowdfunding-initiatieven die bijdragen aan de verbetering van natuur en biodiversiteit. Hiervoor komt een extra budget beschikbaar van 75.000 euro.

De provincie verdubbelt het bedrag dat bij elkaar is gebracht door het publiek, tot een maximum van 5.000 euro per project. Initiatiefnemers kunnen bij het opzetten van hun project ook een beroep doen op begeleiding van voorjebuurt.nl/brabant.

Veel animo
Begin dit jaar stelde de provincie een eerste subsidieronde open voor in totaal 50.000 euro. Hiervoor was veel animo. De knuppelbrug in de wijst, het herstel van de kloostertuin in Sint Agatha, het Bijenlandschap in Baarle Nassau en een natuurlijke speeltuin in Waalre zijn enkele voorbeelden van projecten  die zijn gerealiseerd dankzij een succesvolle crowdfunding actie.

Betrokkenheid
De Provincie Noord-Brabant wil met de verdubbel-subsidie projecten ondersteunen die groen en biodiversiteit bevorderen. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie is dat het project moet bijdragen aan de actieve betrokkenheid van bewoners bij het groen in hun omgeving.

Workshop
Op 21 september (13.00-16.30 uur) geeft ‘Voor je Buurt’ weer een workshop ‘Crowdfunding voor natuurinitiatieven’. Deze workshop is in Tilburg. Aanmelden kan hier of via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen