Langste hittegolf ooit in Brabant

Foto: ANP

Het zuiden en oosten van Nederland hebben te maken met de langste hittegolf die ooit in Nederland is gemeten. Het is in dat deel van Nederland al 22 dagen achter elkaar warmer dan 25 graden Celsius en regelmatig ook rond of boven de 30 graden Celsius, aldus Weeronline donderdag.

Donderdag wordt het record uit 1994 geëvenaard. Toen was het in het Limburgse Arcen van 10 tot en met 31 juli heet. Nu is het einde van de reeks warme en tropische dagen nog niet in zicht, dus het staat volgens Weeronline vast dat er vanaf vrijdag een nieuw record staat.

De hittegolf begon op 12 juli in Limburg, Brabant, Gelderland en Twente. Een groot deel van dat gebied is ook het droogste van Nederland.

In het midden en westen van Nederland was de hittegolf zaterdag voorbij, omdat toen in De Bilt de 25 graden Celsius niet meer werd gehaald. Gezien de weersverwachting is daar mogelijk een tweede hittegolf op komst. Dat is alleen eerder in 1941 en 2006 gebeurd, zegt het weerbureau.

Let op: Nationaal Hitteplan actief in heel Nederland >> lees de tips

Bron: Nieuws.nl /ANP

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden